Незаконно вирубали дерев на пів мільйона гривень. На Кіровоградщині повідомили про підозру двом лісівникам

За інформацією: Суспільне Кропивницький.

На Кіровоградщині повідомили про підозру двом лісівникам. Фото: ДБР

У Кіровоградській області працівники ДБР повідомили про підозру двом лісівникам філії Долинського лісового господарства держпідприємства "Ліси України". Їх підозрюють в організації незаконної вирубки лісу. Сума завданих збитків державі складає понад пів мільйона гривень.

Це інформація від речниці територіального управління бюро Ольги Проценко,

За даними слідства, майстер лісу разом з підлеглим та двома цивільними вирубували дерева під виглядом санітарної чистки. Для цього лісівник підробляв лісорубні квитки. Деревину продавали жителям Кіровоградської області, а заробіток ділили між собою.

Підозрювані зрубали понад тисячу дерев різних порід – це дуби, берези, клени.

У матеріалах справи йдеться про 177 дерев, розповів Суспільному директор філії "Долинське лісове господарство" Олег Середюк. Підприємство, за його словами, співпрацює зі слідством: надають на вимогу слідчих будь-яку інформацію. Чи вирубкою займались група людей, чи це зробив один чоловік — встановить слідство. Один із фігурантів справи нині не працює на підприємстві, говорить директор. Він звільнився після встановлення факту вирубки дерев.

Справу розслідують за частиною 5 статті 191 "Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем". Санкція статті передбачає покарання – позбавлення волі на строк до 8 років.

Наразі працівники ДБР готують до суду позов щодо відшкодування державі завданих збитків.

Новини України