Мер Лондона погодився передати Україні машини, які здали на утилізацію: його про це просив Кличко

Мер Лондона Садік Хан закликав уряд Великої Британії допомогти надати Україні допомогу, відправивши машини, які зазвичай здають на металобрухт. Раніше із таким проханням до нього звернувся міський голова Києва Віталій Кличко.

Про це повідомило видання The Standard. Коли остаточно вирішиться це питання, наразі не відомо.

«Мер Лондона Садік Хан написав міністру транспорту Марку Гарперу з проханням «допомогти лондонцям та іншим людям по всій країні отримати гроші за вивезення транспортних засобів, що забруднюють довкілля, з вулиць наших міст, одночасно надаючи життєво важливу підтримку народу України», – повідомили журналісти.

Як відомо, у вересні 2023 року мер Києва Віталій Кличко звернувся до міського глави Лондона, запропонувавши йому передати Україні частину автомобілів, що підлягають утилізації. 12 грудня Садік Хан відповів, що така пропозиція не відповідає «юридичному порогу», згідно якого схема утилізації ULEZ має принести користь жителям Лондона з «економічного, соціального та екологічного погляду».

Програма ULEZ (Ultra Low Emission Zone), що діє в британській столиці, передбачає, що автомобілісти можуть отримати 2 тисячі фунтів стерлінгів, якщо здають на брухт авто, що не відповідає екологічним вимогам. Або ж вони мають платити щоденний збір у 12,5 фунта стерлінгів.

Як повідомляв OBOZ.UA, Британія вирішила стати першою країною, яка укладе з Україною двосторонній договір про безпеку. Договір, який передбачає військову допомогу протягом десяти років, може бути підписаний на початку 2024 року.

Джерело

Новини України