«Присвятив військовій службі значну частину життя», – рідним полеглого оборонця з Вінниччини вручили орден «За мужність»

За інформацією: Суспільне Вінниця.

Майор Ігор Бондар загинув захищаючи Україну в населеному пункті Піски Донецької області 10 серпня 2022 року . Фото: Могилів-Подільський прикордонний загін

Сім'ї загиблого прикордонника Ігоря Бондаря з Вінниччини вручили орден "За мужність" ІІІ ступеня, яким захисника нагородили посмертно.

31-річний Ігор Бондар був мешканцем Хмільника. Після проходження у 2009 році строкової військової служби здобув освіту в навчальному центрі Державної прикордонної служби України за спеціальністю "Молодший інспектор прикордонної служби", повідомили у Могилів-Подільському прикордонному загоні.

У 2016 році закінчив вищий військовий навчальний заклад – Національну академію Державної прикордонної служби України ім. Богдана Хмельницького (м.Хмельницький) та здобув ступінь вищої освіти бакалавра охорони та захисту державного кордону.

У 2017 році підвищив кваліфікацію в Національній академії внутрішніх справ за програмою оперативних підрозділів. Працював начальником другої прикордонної застави першого відділу прикордонної служби прикордонної комендатури швидкого реагування військової частини 2193. Отримав чимало нагород.

Вручення нагороди родині полеглого захисника Ігоря Боднара. Фото: Могилів-Подільський прикордонний загін

Дружина Альона пригадує, що перший день війни застав чоловіка у рейсі, коли він прямував на Сумщину.

"Розуміючи, що дороги далі немає, майже дві доби повертався додому. Одразу після повернення, зібравши деякі речі, поїхав та мобілізувався до Могилів-Подільського прикордонного загону. Тоді Ігор сказав: "Хто, як не я, стане на захист країни, заради щасливого майбутнього нашого сина".

Далі була Сумщина, а потім Донеччина.

"Ігор завжди при першій можливості дзвонив, або присилав повідомлення, що з ним все добре. Завжди жартував, жодного разу він не показував мені занепокоєння чи смуток, лиш очі видавали його втому. Ігор присвятив військовій службі значну частину свого життя, коли випадали рідкісні дні відпочинку, ми завжди разом із сином подорожували країною. На жаль, війна забрала у нас найцінніше – чоловіка та батька. А ще у Ігоря була мрія – здійснити стрибок з парашутом. Після перемоги, я обов’язково здійсню це – в пам'ять про чоловіка", – зазначила дружина.

Загинув військовий 10 серпня 2022 року в населеному пункті Піски Донецької області. 26 травня 2023 року капітану Ігорю Бондарю 24 прикордонного загону присвоєно військове звання майор (посмертно). У нього залишились 7-річний син, дружина та мати.

Новини України