Кращий заклик – власний приклад: Олена Жук в черговий раз стала донором

Голова обласної ради розпочала сьогодні робочий день зі здачі крові у Запорізькій обласній клінічній лікарні й закликала запоріжців, які мають таку можливість, поділитися своєю кров’ю заради порятунку інших.

-Це нескладно й по силах кожному, хто не має обмежень для донорства, тож долучайтесь до доброї справи, допоможіть нашим лікарням забезпечити необхідний запас крові та її компонентів, — зазначила Олена Жук.

Потреба в донорській крові та компонентах на її основі є значно більшою, ніж у мирний час. Важливо, що лікарням потрібна кров будь-якої групи (всі резуси). Це дозволяє сформувати достатній запас, щоб у разі необхідності вчасно та у повному обсязі надати допомогу хворим або постраждалим людям.

До ініціативи здати кров також  долучаються й депутати обласної ради, працівники виконавчого апарату та комунальних підприємств обласного підпорядкування.

Стати донором можна в Запорізькій обласній клінічній лікарні (довідка за номерами 068 812-97-76, 066 146-03-17) або в Запорізькому обласному центрі служби крові (телефони 067 141-00-15, 067 141-00-13).

На сайтах обох медичних закладів є детальна інформація щодо підготовки до донорства. Одна донація може врятувати три життя.

Долучайтесь!

Відділ комунікацій Запорізької обласної ради

 

Источник

Новини України