У Сухопутних військах розповіли, як «сточили» потужність російської армії за два тижні

Втрати противника лише за першу половину грудня складають близько 7700 військовослужбовців.

У ВСУ розповіли про шалені втрати російських окупантів / фото facebook.com/usofcom

Начальник служби зв’язків із громадськістю командування Сухопутних військ ЗСУ, підполковник Володимир Фітьо розповів, як ЗСУ сточують потужність російської окупаційної армії та скільки міцності у противника все ще залишається.

«Це проявляється звичайно у кількості  втрат людської сили противником. А втрати, лише за першу половину грудня, складають у росіян близько 7700 військовослужбовців. Це тільки з 1 по 16 грудня. Ми бачимо, що тенденція йде до збільшення. Тому що за листопад місяць були втрати майже 11 тисяч. То за половину грудня ми вже бачимо 7 700. Якщо провести до кінця грудня розрахунки, не важко побачити, що це буде 15 тисяч, попередньо», — акцентував Фітьо в ефірі загальнонаціонального телемарафону..

Він додав, що лише за попередню добу на Лимано-Куп’янському напрямку наші захисники зменшили популяцію росіян в Україні на 313 осіб і 156 російських окупантів було ліквідовано на Бахмутському напрямку»,

Відео дня

Водночас Фітьо розповів, що противник по всій ділянці відповідальності ОСУВ «Хортиця» намагається вдаватися до штурмових дій.

«Російські окупанти на Куп’янському напрямку, це напрямок Синьківки, хочуть захопити цей населений пункт для подальшого просування на місто Куп’янськ. Там було відбито 19 ворожих атак. На Лиманському напрямку, це Стельмахівка та Терни, 4 атаки було відбито. Ворог там активно застосовує авіацію, 9 авійційних ударів було нанесено. На Куп’янсько-Лиманському напрямку противник активно продовжує застосовувати дрони-камікадзе, використано 36 дронів»,- повідомив Фітьо.

Він додав, що після сьогоднішнього зменшення на південному напрямку «кількості бортів російської авіації (винищувачів СУ-34 -УНІАН) на три штуки», можливо росіяни дещо зменшать застосування своєї авіації  і стануть «обережнішими зі своїми авіабомбами». 

Джерело

Новини України