“Треба, щоб військовим було тепло”: вінницькі волонтери отримали буржуйки від партнерів з Фінляндії

За інформацією: Суспільне Вінниця.

Фото: Суспільне Вінниця

За час повномасштабного російського вторгнення чоловік в Україну приїздив 11 разів. Буржуйки привозить вчетверте. Цього разу — майже 700 штук.

Гроші на благодійність щоразу збирати стає важче, адже всі розуміють, що війна затягнулась. Проте ми не зупиняємося, розповідаємо населенню, що у вас відбувається і наскільки вам потрібна така допомога”, — сказав Тапіо Варен.

Фото: Суспільне Вінниця

Гуманітарний вантаж від партнерів з Фінляндії розподілять між волонтерами України. Командир відокремленого батальйону військових капеланів Альберт Хомяк, який родом із Маріуполя, від фінських благодійників отримав 150 буржуйок.

Фото: Суспільне Вінниця

Їх повезуть не лише військовим на фронт, а й цивільним, які проживають у прифронтових містах.

Тут частина піде на Донецький напрямок, ТРО, Бахмут, Гуляйполе. Ми зібрали основні потреби. Фронт переміщається, і люди. Людям треба зігрітися. А на цій пічці можна не лише зігрітися, а й зварити їсти. Це зараз дуже важливо. Люди перебувають на нулі, там немає електрики, це велика допомога для нас”, — сказав Альберт Хомяк.

Фото: Суспільне Вінниця

Понад сотню буржуйок отримав БФ "Бойовий волонтер України". Його представник Сергій Гайдучок розповів, що 48 буржуйок передадуть на Авдіївку.

В першу чергу, вони для військових і цивільних. Ми зараз будемо їх розподіляти в гарячі точки. Це головний товар, треба, щоб військовим було тепло”, — сказав Сергій Гайдучок.

Фото: Суспільне Вінниця

У комплекті до кожної буржуйки є інструкція та сухий спирт для розпалу, розповів представник добровольчого формування Микола Андрусишин.

Вона зручна, невелика, можна розмістити. Дуже легка, можна легко перенести”, сказав Микола Андрусишин.

Фото: Суспільне Вінниця

Загальна вартість гумвантажу — 130 тисяч євро, розповів Тапіо Варен. До кінця тижня фінські буржуйки передадуть волонтерам з інших міст України.

Новини України