Мокрі стіни та вода на проводці у будинку №122 на Толстого у Чернігові: з чим це пов’язують у міському управлінні ЖКГ

За інформацією: Суспільне Чернігів.

Ніна Макаревич. ФОТО: Суспільне Чернігів"Мені з ЖЕКу сказали: «Це природне явище». Ви уявляєте? Це природне явище, тому що сніг пішов. Що мені жити оце з цим? Постійно парасольку брати й спати. Дитина на канікули приїде, бо це його кімната. Ну як мені його, в мене навіть ліжка нема, бо в нас же все погоріло, і дитину треба ж десь покласти".

В іншій квартирі живе Дмитро Проскура. Він каже, вода лилась звідусіль, відклеїлись шпалери, а на одній з кухонних стін з’явився грибок.

Дмитро Проскура. ФОТО: Суспільне Чернігів"У залі, просто, що врятувало, так це натяжна стеля. 30 літрів води. Просто була ось така ґуля. Бачите воно ж текло по електриці".

Суспільне звернулося за коментарем до міського управління ЖКГ. Його представниця Тетяна Корж також пов’язує підтоплення квартир із наслідками снігопадів.

Тетяна Корж. ФОТО: Суспільне Чернігів"Почало протікати в районі пелени будинку, це не по всьому даху. Пелена розташована ближче до краю і протікати почало в районі пелени. І одна з версій, чому почало протікати, тому що, дійсно погодні умови, були великі снігопади, потім утворилось обмерзання в районі водостоку і, коли знову почалося танення снігів, відлига, то волога почала затікати саме в районі пелени".

Зі слів Тетяни Корж, до цьогорічних снігопадів скарг стосовно протікань від мешканців будинку не було. Вже після початку відлиги й після звернень людей, комунальники почали зчищати сніг з льодом з будинку й протікання припинились.

Такий вигляд ззовні має будинок на Толстого, 122. ФОТО: Суспільне Чернігів"Представники управителя, саме КП «Новозаводське», вони перевіряли дах і, в разі необхідності, залучають необхідних фахівців для недопущення надалі повторення ситуації. Необхідні дії проводять своїми силами", — говорить Корж.

Також вона додала: мешканці будинку з допомогою управителя КП "Новозаводське" можуть скласти акти стосовно протікань і надалі розв'язувати питання щодо отримання компенсацій.

Новини України