День безплатного масажу, єдиноборства та реабілітація для військових: як у Чернігові працює культурно-спортивний центр

За інформацією: Суспільне Чернігів.

Марина Івашко. ФОТО: Суспільне Чернігів

Роман з 2020 року служив за контрактом. Зараз за станом здоров'я звільнений із ЗСУ, проходить реабілітацію. Хлопець згадує, як зустрів 24 лютого 2022 року.

"24 лютого я зустрів у місті Краматорськ. Зустрів його під прильоти ракет ворожих. І по команді командира батареї ми були зібрані та розташовані в околицях міста Ізюм.Через три дні ми вступили в бій з противником", — розповідає військовослужбовець.

Роман прийшов до культурно-спортивного центру у Чернігові на безкоштовний масаж. Своє обличчя просив не показувати.

Військовослужбовець Роман. ФОТО: Суспільне Чернігів

У центрі також працює реабілітолог.

"Коли людина, військовий чи ветеран проходить реабілітацію, те, що людина пропрацьовує психологічно після такої сесії важливо попрацювати фізично. Тому з’явилась думка зробити різні тренування для військових, які можуть допомогти засвоїти пройдену реабілітацію у психолога. Ми військовим надаємо безкоштовне заняття спортом по квоті, ми набираємо групу і даємо з групи трьом чи чотирьом військовим безкоштовний абонемент", — говорить Марина Івашко.

Масаж. ФОТО: Суспільне Чернігів

В центр шукають також психолога, який спеціалізується саме по роботі з військовими.

"На мою думку у Чернігові на даний момент не достатньо роботи з військовими. В особливості кваліфікованих психологів та моментів роботи з військовими з ПТСР.Посттравматичний стресовий розлад Тому що, людям дуже важко соціалізуватися, люди перебувають в одному колі спілкування, постійно в стресових умовах, і спокійне середовище для них викликає не розслаблення, зменшення стресу, а додаткові стресові умови", — говорить військовослужбовець Роман.

Новини України