Україна добиватиметься повернення чоловіків з-за кордону для мобілізації, – Умєров


Рустем Умєров Фото: EPA/UPG

Міністр оборони Рустем Умєров заявив, що Україна має намір з наступного року закликати із запасу на військову службу чоловіків-українців, які перебувають за кордоном. Про це він розповів в інтерв’ю виданням Bild, Welt TV та Politico, повідомляє DW.  

Українці віком від 25 до 60 років, які проживають у Німеччині та інших країнах, повинні будуть з’явитися на призовні пункти. 

Мобілізація — це не покарання. За мотивами пресконференції Володимира Зеленського

Умєров зазначив, що йдеться про запрошення з’явитися на призовні пункти, але водночас дав чітко зрозуміти, що тим, хто ухиляється, загрожуватимуть санкції. 

«Ми поки що обговорюємо, що має статися, якщо вони не з’являться добровільно», — зазначив міністр.

  • На нещодавній пресконференції президент України заявив, що військові просили його про мобілізацію ще 450-500 000 людей. Президент сказав, що крім мобілізації, треба законодавчо врегулювати демобілізацію.
  • Про пропоновані зміни читайте в матеріалі «Демобілізація та призов по-новому: які зміни готують у Верховній Раді».
  • матеріалі «Демобілізація та призов по-новому: які зміни готують у Верховній Раді».
  • Рашіне Головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний сказав, що мобілізацію треба повертати на минулий рівень. Він додав, що зараз це проблема хлопців, котрі воюють на передньому краї, яких має хтось замінювати. На запитання про те, як вплинуло звільнення обласних воєнкомів на ефективність мобілізації, Залужний зазначив, що «це були професіонали, вони знали, як це робити, а їх немає».
  • Рішення звільнити всіх обласних воєнкомів Зеленський ухвалив влітку на тлі скандалі зі статками деяких керівників обласних ТЦК. Звільнили не лише тих, хто мав підозрілі статки, а всіх взагалі.
Новини України