«Війна — це добре»: російські дружини збунтувалися через погрози ФСБ, — The Times

За їх словами, ФСБ змушує військових записувати відео про те, що на фронті все добре, а незгодних погрожує відправити на штурм.

Женний російських окупантів почали виступати проти Путіна / скріншот

Група дружин російських солдатів звинуватила ФСБ в тому, що вона змушує їх чоловіків брехати про умови на фронті в Україні. У разі відмови незгодним погрожують відправкою на смерть. Про це йдеться в матеріалі The Times.

Як повідомляється, група «Шлях додому» складається в основному з сімей мобілізованих чоловіків і домагається їх повернення з безстрокової мобілізації на фронт.

«Гості з ФСБ вже почали систематично приходити до чоловіків наших активістів», — йдеться в повідомленні на Telegram-каналі групи. «Мобілізованих викликають на допити, відбирають і не повертають телефони, збирають інформацію про дружин. Далі йдуть погрози типу «запиши відео, що тебе все тут влаштовує, інакше ми відправимо тебе в штурм без зворотного квитка».

Відео дня

Група, яка намагалася організувати акції протесту і завалити щорічну прес-конференцію Путіна питаннями про те, коли їхні чоловіки зможуть повернутися, повідомила, що ФСБ веліла солдатам змусити своїх дружин «заткнутися».

Джерело

Новини України