Американська компанія Kingston Technology знову модернізує комп’ютери в українських школах

Компанії Kingston Technology та Kosmotech реалізують соціальний проєкт, у межах якого модернізують шкільні комп’ютери у навчальних закладах Вінниччини.

Американська компанія Kingston Technology знову модернізує комп’ютери в українських школах

Процвітання нації — у руках молодого покоління! Школярі — це майбутні фахівці: медики, інженери, спеціалісти ІТ-технологій, архітектори, енергетики й т. д. Становлення особистості дитини та формування її вектора розвитку відбувається в шкільних стінах. Саме тому дуже важливо, щоб навчання було плідним.

Ефективність освітнього процесу залежить, зокрема, і від сучасного обладнання, яке не завжди доступне українським школярам. Наприклад, учні Жмеринського ліцею № 2 у Вінницькій області переважно користуються комп’ютерами 2007 року. На таких складно програмувати, користуватися графічними редакторами тощо. І такі проблеми мають безліч інших українських шкіл.

Тому американська компанія Kingston Technology другий рік поспіль реалізує проєкт з модернізації комп’ютерів у навчальних класах, цьогоріч — у співпраці з Kosmotech — дистриб’ютором комп’ютерної техніки, мобільних аксесуарів, електросамокатів та інших трендових товарів. Спеціалісти української компанії встановлюють на машини сучасні комплектуючі високої якості від Kingston: SSD-накопичувачі й оперативну пам’ять.

Американська компанія Kingston Technology знову модернізує комп’ютери в українських школах

Нове обладнання дозволяє техніці функціонувати швидше, потужніше і, відповідно, працювати на новіших версіях операційної системи. Усе це сприяє підвищенню ефективності навчального процесу.

На сьогодні компанії уже допомогли 10 школам Вінницької області. Оновили комплектуючі 139 комп’ютерів у таких навчальних закладах:

1. КЗ «Браїлівський ліцей ім. Забаштанського» (опорний)

2. КЗ «Жмеринський ліцей № 5» (опорний)

3. КЗ «Жмеринський ліцей № 6» (опорний)

4. Браїлівська гімназія

5. КЗ «Почапинецький ліцей»

6. КЗ «Жмеринський ліцей № 1»

7. Жмеринський ліцей № 2

8. Іллінецький ліцей № 2

9. Іллінецький ліцей № 3

10. Іллінецький ліцей

Американська компанія Kingston Technology знову модернізує комп’ютери в українських школах

Такий проєкт Kingston Technology проводить уже вдруге. Наприкінці 2022-го компанія потурбувалася про школярів Черкащини. Тоді застарілі машини оновили в 10 школах області. 

На цьому обидві соціально-відповідальні компанії зупинятися не планують, адже впевнені, що покращення ефективності комп’ютерної техніки в навчальних закладах є ключовим елементом розвитку освіти в Україні.

«Школа дає дитині базові знання, зокрема й основи роботи з комп’ютером. Саме тут закладається фундамент для майбутніх фахівців та підґрунтя для вибору професії в майбутньому. Ми розуміємо, що, модернізуючи комп’ютери шкіл, робимо вклад у фахівців, які будуть працювати на економіку України», — підкреслив маркетинг-директор компанії Kosmotech Ярослав Алексейчук.

«Навіть у часи війни важливо, щоб діти отримували знання, і наша мета полягає в тому, щоб забезпечити їм таку можливість. Ми плануємо й надалі продовжувати підтримувати українські школи», — коментує регіональний менеджер з розвитку бізнесу в Україні компанії Kingston Technology Дмитро Романенко. 

Вінниця.info

Джерело

Новини України