У Києві судитимуть жінку, яка виправдовувала агресію РФ та розповідала про «бандерівців та нацистів». Фото

У Києві судитимуть місцеву мешканку, яка виправдовувала збройну агресію РФ та поширювала російські наративи. Зокрема, закликала українців припинити воювати та розповідала про «бандерівців та нацистів».

Про це повідомили в пресслужбі Київської обласної прокуратури. Зловмисниці загрожує до 8 років позбавлення волі.

«За даними слідства, після початку повномасштабного вторгнення рф в Україну, обвинувачена, використовуючи власну сторінку в соцмережі, поширювала для необмеженого кола користувачів текстові повідомлення. У поширених постах обвинувачена виправдовувала дії країни-окупанта у зв’язку із повномасштабним вторгненням в Україну, закликала українців припинити воювати та поширювала російські наративи про «бандерівців та нацистів», – розповіли в пресслужбі.

У своїх дописах киянка стверджувала, що українців та росіян, як братські слов’янські народи, пересварили політичні еліти та глобалісти. Також вона намагалася перекласти відповідальність за вказані події на Україну, виправдовувала воєнні злочини РФ та підтримувала дії країни-агресора.

Висновком судової лінгвістичної експертизи підтверджено, що тексти опублікованих матеріалів містять виправдовування збройної агресії рф проти України, розпочатої у 2014 році. Слідство за цими фактами завершено, а обвинувальний акт направлено до суду.

Як повідомляв OBOZ.UA, у Київській області співробітники СБУ викрили ще двох ворожих агітаторів. Серед них – провокатор УПЦ (МП), який сподівався отримати від президента країни-агресора російський паспорт.

Джерело

Новини України