На Київщині викрили ще двох ворожих агітаторів: один з них сподівався отримати російський паспорт від Путіна. Фото

У Київській області співробітники СБУ викрили ще двох ворожих агітаторів. Серед них – провокатор УПЦ (МП), який сподівався отримати від президента країни-агресора російський паспорт.

Про це повідомили в пресслужбі ГУ Служби безпеки у Києві та на Київщині. Зловмисникам загрожує кримінальна відповідальність.

«Так, у Києві викрито 42-річну соратницю координаторки масових заворушень біля Києво-Печерської лаври. Під час цих подій навесні цього року вона закликала людей до опору законним діям правоохоронців. Встановлено, що ворожу агітацію фігурантка «розганяла» через власні сторінки у Facebook і Telegram із загальною аудиторією майже 5 тис. підписників», – розповіли у Службі безпеки.

Крім того, на Київщині співробітники СБУ задокументували протиправну діяльність мешканця Боярки. Зловмисник поширював наративи Кремля про «єдину московську церкву» в Україні і тим самим намагався розхитувати внутрішньо-політичну обстановку в столичному регіоні.

«Для розповсюдження провокативних дописів він адміністрував власні сторінки у Фейсбуку, Telegram та Viber, а також у заборонених «Одноклассниках» і «Вконтакте» із загальною аудиторією 5 тис. користувачів. Також на початку повномасштабного вторгнення рф зловмисник написав заяву до «управління президента росії по роботі зі зверненнями громадян та організацій» на отримання громадянства країни-агресора», – додали в пресслужбі.

Як повідомляв OBOZ.UA, лікарка з Маріуполя, яка під час боїв за місто здала окупантам сімох поранених воїнів Збройних сил України, засуджена до довічного позбавлення волі. Медперсонал лікарні намагався врятувати захисників, заздалегідь знищивши їхню військову форму, амуніцію та документи та оформивши їх як цивільних.

Джерело

Новини України