Опізнали за ДНК-експертизою: на Чернігівщині попрощалися з трьома загиблими бійцями

За інформацією: Суспільне Чернігів.

ФОТО: Чернігівський обласний ТЦК та СП

На Чернігівщині 17 грудня попрощалися з трьома бійцями: Максимом Черковським, Сергієм Галатом та Денисом Гриненком, які загинули під час виконання бойових завдань на Донеччині та на Запорізькому напрямку. Вони деякий час вважались зниклими безвісти та опізнані за допомогою ДНК-експертизи.

Про це повідомляє Чернігівський обласний ТЦК та СП.

Солдат Максим Черковський народився 18 вересня 1987 року. Закінчив Курінську загальноосвітню школу, а потім — Ніжинський аграрний інститут за спеціальністю "менеджмент та маркетинг". Працював на різних роботах, займався спортом. У червні цього року став до лав ЗСУ. Службу проходив у складі одного з підрозділів військової частини А4350 на посаді навідника аеромобільного відділення.

Солдат Максим Черковський. ФОТО: Чернігівський обласний ТЦК та СП

Від 14 серпня 2023 року вважався безвісти зниклим в ході виконання бойового завдання на Запорізькому напрямку. Рідні та близькі попрощалися з ним та поховали на кладовищі села Курінь Бахмацької громади.

Сержант Сергій Галат народився 13 лютого 1988 року в місті Бахмачі. Навчався в місцевій ЗОШ № 5. Потім опанував спеціальність "автослюсаря" у Сосницькому професійно-технічному училищі. Далі – строкова служба в ЗСУ. Після повернення працював охоронцем у місті Києві, а також — у будівельних магазинах міста. Після широкомасштабного вторгнення РФ в Україну став на захист Батьківщини.

Сержант Сергій Галат. ФОТО: Чернігівський обласний ТЦК та СП

З березня 2022 року боронив Україну у складі одного з підрозділів військової частини А1302 на посаді старшого стрільця-оператора. Загинув 28 вересня 2023 року під час виконання бойового завдання на Донеччині. Попрощалися з воїном та поховали його на кладовищі Бахмача.

Старший солдат Денис Гриненко народився у 1996 році. Проживав у місті Бахмач. З березня 2022 року захищав Батьківщину у складі одного з підрозділів військової частини А1815 на посаді номера обслуги протитанкового взводу.

Старший солдат Денис Гриненко. ФОТО: Чернігівський обласний ТЦК та СП

Загинув воїн 19 травня 2023 року під час оборони України від російських військ на Донеччині. Поховали воїна у Бахмачі.

Новини України