Загнув під час евакуації з «Азовсталі» у березні 2022. На Кіровоградщині попрощались з бійцем «Азову»

За інформацією: Суспільне Кропивницький.

Фото: Гайворонська міськрада

У Гайвороні Кіровоградської області попрощались з бійцем полку "Азов" Дмитром Рейнишем, який загинув під час евакуації з "Азовсталі" 31 березня 2022 року.

21-річний боєць Дмитро Рейниш з позивним "Рекс" був у гелікоптері, який збили російські солдати, повідомив міський голова Гайворона Роман Волуйко. Експертиза підтвердила загибель азовця у грудні 2022 року.

Дмитро Рейниш.

Дмитро Рейниш вирішив піти на службу в Окремий загін спеціального призначення "Азов" у 2020 році. Коли почалася повномасштабна війна, він був артилеристом-наводчиком гаубиці та обороняв Маріуполь разом з побратимами з полку. Згодом перейшов у піхоту. З лютого – навідник артилерійського дивізіону.

"Найщиріший хлопець, завжди був безкорисливий, душа компанії, той, який завжди прийде на допомогу, навіть якщо сам у скруті, – розповів товариш бійця Павло Гапонов. – Діма спочатку думав та аналізував, потім вже робив якісь висновки, не боявся ризикувати та досягати своїх цілей, чітко стояв на своєму. Піклувався про батьків та допомагав, завжди їх шанував та розумів".

До служби працював фітнес-тренером, любив спорт. Заочно навчався в Переяслав-Хмельницькому педагогічному університеті імені Григорія Сковороди на факультеті фізичної культури, спорту та здоров'я.

Після школи вчився в Київському спортивному ліцеї-інтернаті за направленням "Веслування на байдарках". Входив до збірної команди Києва.

Солдат Рейниш посмертно нагороджений орденом "За мужність" III ступеня. У військовослужбовця залишилися батьки.

Попрощались з бійцем «Азову» Дмитром Рейнишем. Фото: Гайворонська міськрада

Фото: Гайворонська міськрада

Фото: Гайворонська міськрада

Новини України