Одне з найскладніших рішень. Кулеба розповів, як Україна переконала ЄС розпочати переговори

Одно из самых сложных решений. Кулеба рассказал, как Украина убедила ЕС начать переговоры

Робота над рішенням про відкриття вступних переговорів з Європейським союзом була однією з найскладніших для міністра закордонних справ України Дмитра Кулеби.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на заяву глави українського МЗС в ефірі з журналістом Вадимом Карп'яком.

"Це рішення було найскладнішим (мова про початок вступних переговорів України з ЄС — ред.), одним з найскладніших у житті, з якими я стикався. І, справді, на рівні магії потім склалися всі фактори", — заявив Кулеба.

Він зазначив, що Україні потрібно було працювати з угорцями безпосередньо. І частина цієї роботи — перша зустріч українського міністра зі своїм угорським колегою Петером Сіярто з початку повномасштабної війни.

Також, як додав Кулеба, потрібно було працювати з європейськими лідерами та міністрами, щоб "вони були максимально налаштовані не просто на боротьбу, а на перемогу". Цим, зокрема, займався і президент Володимир Зеленський.

І ще потрібно було точково працювати з тими європейськими чиновниками, які мають вплив на прем’єр-міністра Угорщини Віктора Орбана, додав глава української дипломатії. Вони мали не просто вести з ним дискусії, а впливати на нього.

"І все це мало зійтися в одній точці, в один момент. Усі повинні були виявити характер, принциповість і дотиснути це питання. Ми його дотиснули. І виступ президента (Зеленського — ред.) — це один з найкоротших, але найпотужніших виступів, які робив президент з початку війни", — додав міністр.

https://www.rbc.ua/rus/news/odne-nayskladnishih-rishen-kuleba-rozpoviv-1702660489.html

Джерело

Новини України