Суддя Тандир, який п’яним збив нацгвардійця на блокпості, переоформив майно на дружину і розлучився з нею

Суддя Макарівського суду Олексій Тандир, який у травні збив на смерть військовослужбовця Національної гвардії України Вадима Бондаренка, переоформив своє майно на свою вже колишню дружину Людмилу. Йдеться про квартиру у Святошинському районі Києва площею 68,8 квадратних метрів і машиномісце. Згідно з декларацією, це було єдине, що мав суддя.

Цю нерухомість Тандир переписав на жінку 12 грудня. Про це повідомляє «Бабель» із посиланням на витяг із Державного реєстру речових прав на нерухоме майно.

Людмила Тандир того самого дня переписала на ексчоловіка свою земельну ділянку в Київській області площею 12 соток. Автомобіль Lexus, на якому суддя Тандир збив нацгвардійця, також належало їй.

Таким чином вони поділили майно після розлучення, яке 6 грудня оформив Святошинський суд. Відповідний позов подала Людмила, а Тандир не заперечував. Жінка також подала позов на аліменти, рішення щодо них суд ухвалить 30 січня.

Через це переоформлення майна родина загиблого нацгвардійця не встигла накласти арешт на майно судді – відповідну заяву було подано 20 листопада в Святошинський суд.

«Суддя, який слухає справу проти Тандира, сказав, що розгляне питання лише після того, як заслухає свідчення родичів загиблого. Батько та рідний брат загиблого виступили в суді 20 листопада, а 4 грудня мала виступити вдова Анна. Адвокати Тандира не з’явилися на засідання з поясненням, що беруть участь в іншому судовому процесі. Слухати свідчення вдови без своїх адвокатів Тандир відмовився, тому засідання скасували», – сказано в повідомленні.

Тандир заявив, що відсутність його адвокатів – це просто збіг обставин. Тим часом захист родини нацгвардійця звинуватив адвокатів обвинуваченого в затягуванні процесу і зриві засідання.

Адвокати родичів Вадима Бондаренка повідомили, що вони готують позов та наполягатимуть на арешті майна Тандира, відписаного дружині. На їхню думку, це переписування майна «направлений на перешкоджання» потерпілим в отриманні компенсації.

Раніше ми писали про те, що Олексій Тандир продовжує отримувати заробітну плату попри те, що він вже пів року перебуває в СІЗО. Суддя отримує оклад у розмірі 63 тисячі гривень.

Як повідомляв OBOZ.UA:

– У ніч проти 26 травня на блокпості в Києві автомобіль Lexus збив на смерть військовослужбовця Національної гвардії України. За кермом легкової машини у стані алкогольного сп’яніння перебував суддя Макарівського районного суду Олексій Тандир.

– Тандиру було оголошено про підозру за статтею, яка передбачає ув’язнення до десяти років, а його самого було відправлено під варту. Під час проведення слідчих дій Тандир відмовлявся здавати кров на перевірку рівня алкоголю у ній.

– Згодом стало відомо, що він навмисно зіпсував узяті у нього після смертельної ДТП біологічні зразки. Однак, як стверджувало джерело, попри те, що не вдалося визначити точний вміст алкоголю в крові, є результати інших експертиз.

Джерело

Новини України