Підвал п’ятиповерхівки у Кропивницькому десять днів затоплюють нечистоти

За інформацією: Суспільне Кропивницький.

Працівники водоканалу у Кропивницькому приїхали чистити колодязі. Фото: Суспільне Кропивницький

Директорка Кропивницького водоканалу Валентина Давидчук говорить, після чистки каналізаційного колодязя біля будинку на вулиці Героїв Рятувальників з’ясували, що зруйнувалася частина труби. Ділянку труби понад 20 метрів панують замінити до кінця року. Поки не виконаються роботи із заміни, будуть робити профілактичну чистку колодязів, пообіцяла Валентина Давидчук.

Валентина Давидчук та затоплений колодязь. Фото: Суспільне Кропивницький

Будинок на балансі житлово-експлуатаційної організації №4. Всього ЖЕО обслуговує 33 будинки, розповіла заступниця начальника Тетяна Загородня. "Підтоплюються підвальні наші приміщення, і так кожного дня. У нас слюсарі кожного дня обходять свої дільниці, перевіряють дворові колодязі, хоча ми це не повинні робити".

Тетяна Загородня вважає, нечистоти течуть у підвал через забиті зовнішні каналізаційні колодязі.

Каналізація тече у підвал будинку протягом трьох останніх років, говорить мешканка будинку на вулиці Героїв Рятувальників Лідія Спіріна. "Вона часто забивається, ви розумієте, скільки років цій каналізаційній мережі. Коли викликаєш водоканал, так, вони приїздять, чистять. Але все те, що вилилося, воно там нашаровується, нашаровується і нашаровується".

Мешканка будинку Вікторія Герасіменко живе з сином на другому поверсі, у квартирі – постійний сморід. "Я відкривала вікна для того, щоб провітрювати квартиру, але це не допомагало, сморід як стояв, так і стоїть. Ми не могли навіть спати, я вночі просиналася через це".

Вікторія Герасіменко вважає, через вологу і сморід у квартирі у сина розпочалася алергія. "Нежить почалася, груди чисті, тобто це вже якась алергія! Проконсультувалася з педіатром, вона каже, що постійна вологість викликає гриби. Ми здавали нещодавно бактеріальний посів, у нас висіялися гриби".

Сімейна лікарка Олена Баранова підтверджує — підвищена вологість дозволяє швидко рости грибам, вірусам і бактеріям. "У дітей зазвичай, якщо немає хронічних захворювань, то часті ГРВІ, які можуть призвести й до бронхіальної астми, до хронічно-обструктивної хвороби легень, також дуже поширені алергічні захворювання".

Щодня працівники водоканалу чистять від 30 до 35 каналізаційних дворових колодязів, каже директорка Валентина Давидчук. "Витаскують там і рушники, і простирадла. Звичайно, каналізація працювати не буде, і буде проходити підтоплення підвальних приміщень!".

Валентина Давидчук говорить, чистять колодязі у місті три бригади, працівників у них мало, бо багато пішли служити до війська: "35 чоловіків служать. На жаль, уже загинуло шість чоловік".

Новини України