На Кіровоградщині фермер незаконно обробляв понад 200 гектарів земель ПТУ — рішення суду

За інформацією: Суспільне Кропивницький.

Фермер незаконно обробляв землі Бобринецького ПТУ. Фото: Суспільне Кропивницький

У Кіровоградській області фермер незаконно обробляв 215 гектарів земель Бобринецького професійно-технічного училища – господарський суд Кіровоградської області ухвалив рішення визнати договір між сторонами недійсним.

Між сторонами був укладений договір контрактації сільськогосподарської продукції, розповіла Суспільному речниця обласної прокуратури Наталія Алєксєєнко. Угода передбачає, що виробник зобов'язується виробити сільськогосподарську продукцію і передати її у власність одержувачеві.

Відповідно до рішення суду, земельна ділянка, вартість якої 47 мільйонів гривень, перебувала в ПТУ на праві користування з цільовим призначенням навчальні та дослідницькі цілі. Прокурори встановили, а у ході судового розгляду це підтвердили, що під укладенням договору контрактації сторони приховали оренду. Земельну ділянку фермер використовував для власної підприємницької діяльності.

Обвинувальні акти стосовно керівника ПТУ та фермерського господарства, який здійснював обробіток державних земель, перебувають на розгляді суду.

Новини України