Вінницька 59-та бригада одним дроном знищила «Сонцепьок» окупантів

Комбат 59-ї окремої мотопіхотної бригади імені Якова Гандзюка Максим розповів про знищення ворожої ТОС «Сонцепьок»

Вінницька 59-та бригада одним дроном знищила «Сонцепьок» окупантів

Максим служить командиром батальйону 59 бригади імені Якова Гандзюка. Військовий каже, що за освітою вчитель історії.

«Практично всі прийшли добровільно, батальйон сформувався з мобілізованих хлопців різних професій і різних занять. Після трьох з половиною місяців підготовки на полігоні батальйон приймав участь у звільненні Херсона. Коли піднімався українських прапор в самому Херсоні — батальйон був учасником цим події . Визначили військовослужбовців, яким надана була честь президентом України піднімати прапор в звільненому Херсоні. Потім нас перекинули на Донецький напрямок і з листопада 2022 року батальйон не відступав, а навпаки просунулися вперед і таким чином ми змогли на 1-1,5 км відкинути противника від попередніх позицій і впритул наблизитися до лінії оборони 2014 року», — каже захисник.

Як розповів комбат вся логістика противника проходить через Піски. Тому для них дуже важливо відсунути цю лінію, щоб нічого не могло керувати артилерією.

«Саме через те, що ми контролюємо Піски хлопцям розрахунку ударного дрона FPV вдалося знищити «Сонцепьок», який виїхав працювати і якраз був в дорозі. Хлопці завчасно виявили і з розрахунком ударного дрона спрацювали дуже вдало», — каже Максим.

За словами військового, перемога залежить від нашої єдності.

«Сьогодні активна фаза, завтра ми її зібємо, вона буде менш активною. У нас постійно були етапи в нашій історії, коли нам потрібно було зі зброєю в руках виборювати свою незалежність завжди ця незалежність залежала саме не від зброї в наших руках, а від нашої політики, нашої згуртованості.

І якщо зараз ми будемо більш згуртовані так як на початку цієї повномасштабної війни, то цей етап загострення зараз ми подолаємо з легкістю», — додав військовий.

Вінниця.info, фото та відео «СтратКом ЗСУ»

Джерело

Новини України