Жарти про Вінницю, які стали вірусними у TikTok

Добірка найпопулярніших та найсмішніших жартів у соцмережах про Вінницю та вінничан

Жарти про Вінницю, які стали вірусними у TikTok

Про місто над Бугом і Вінницьку область жартували багато коміків. Деякі з них приїжджали з інших міст і їхні виступи будувались на спостереженнях за самими вінничанами та нашими звичаями. Деякі з цих «гострот» набрали по декілька десятків тисяч переглядів у TikTok та YouTube. Редакція Вінниця.info зробила добірку популярних відеороликів про Вінницю і вінничан.

Гуморист з Херсонщини «Слава Бу» на концерті у Вінниці жартував:

«У місто приїжджаєш, і одразу зрозуміло, що ти у Вінниці. Зупинка «Ліверпуль», площа «Європейська», готель «Франція». Ти такий: «Ну, я у Вінниці, очевидно. Де ще я можу бути».

Не оминули тему рідного міста і вінницькі коміки. Наприклад, Роман Щур висміяв людей, які вважають українську мову чимось «провінційним», тим, чого треба соромитись.

«У Вінниці, коли я зростав, була важка мовна ситуація. Бо коли ти спілкуєшся українською, то всі думають, що ти «Микола» (збірний образ меншовартісного українця, – ред.). А рускій єзик – ето єзик дєлових пєрєговоров і вєнскіх балов», – іронічно висловився Роман.

Михайло Федорас пригадав про історичну назву річки Південний Буг та про «дискусії» щодо петиції про повернення її старої назви. Повну версію цього жарту та інших можна переглянути у відео нижче.

Під час війни в Україні у нас багато болючих подій та трагічних звісток, люди намагаються психологічно «перемкнутись» за допомогою гумору, тому коміки відвідують і Вінницю. У листопаді 2023 року до нашого міста з концертами завітали Сергій Чирков, Алла Волкова, Василь Байдак. Останній, до речі, народився у Вінниці та в дитинстві займався у відомому всім вінничанам народному ансамблі танцю «Барвінок». Також в грудні відбувся виступ Фелікса Редьки, незабаром приїде жартувати Славік Мартинюк.

Жарти про Вінницю, які стали вірусними у TikTok

Важлива місія українських стендап-виступів під час війни – підтримка Збройних Сил. Після концерту у Вінниці кожен комік розпочинав благодійний аукціон. Лотами були сувенірні футболки, картини, статуетки, а також предмети, передані безпосередньо військовими: трофейні снаряди, тубуси від РПГ, пам’ятні значки тощо.

Всі кошти, виручені під час таких аукціонів, артисти спрямували на допомогу нашим захисникам. Коміки допомагали їм у купівлі зарядних станцій, автомобілів і навіть мобільної лазні. А як розвиваються стендап-клуби з Вінниччини, читайте незабаром у ексклюзивному матеріалі.

Вінниця.info, відео — зі сторінок коміків у TikTok

Жарти про Вінницю, які стали вірусними у TikTok

Жарти про Вінницю, які завірусились у TikTok

Джерело

Новини України