З початку епідсезону у Сумській громаді на коронавірус захворіло близько 1600 людей. Де можна вакцинуватися

За інформацією: Суспільне Суми.

Фото: Суспільне Суми

Директорка "Центру первинної медико-санітарної допомоги № 2" Ганна Івженко говорить: на прикладі їхнього закладу спостерігають підвищення захворюваності на COVID-19. Насамперед медики радять щепитися тим, хто перебуває в групах ризику. "Спостерігаємо захворюваність легкого і середнього ступеня, важкого перебігу мало спостерігаємо. Дієвим і дешевим способом захистити себе є щеплення: двома дозами і двом бустерними дозами. На даний час в нашому центрі в наявності вакцина Pfizer", — повідомила жінка.

Фото: Суспільне Суми

Марина – одна з тих, хто прийшов в амбулаторію, щоб вакцинуватися. До цього отримала дві дози вакцини від коронавірусної інфекції. "Вважаю, що це обов'язково робити всім, адже це турбота про власне здоров'я, особливо в період, коли ковід широко поширений. Це дуже необхідно", — зазначила жінка.

"Перед щепленням потрібно заповнити поінформовану згоду на щеплення. Далі ми ідентифікуємо пацієнта, він повинен пред'явити документи. В електронній системі ми знаходимо електронну картку цього пацієнта, проводимо частковий медогляд, пацієнт отримує щеплення і 30 хвилин в коридорі очікує", — розповіла лікарка Ольга Литвиновська.

Фото: Суспільне Суми

Начальниця міського Управління охорони здоров'я Олена Чумаченко зазначила: "Люди, які завершили цикл вакцинації, зараз мають отримати бустерну дозу. Ті, хто не вакцинувався першими двома дозами, отримують повний цикл вакцинації. Ті пацієнти, що не пам'ятають, коли вони щеплювалися, мають звернутися до сімейного лікаря, який нагадає і порадить, яку дозу вони мають отримати".

Зробити щеплення від COVID-19 можна у міських амбулаторіях «Центрів первинної медико-санітарної допомоги» в будні з 9:00 до 15:00 та в суботу з 9:00 до 12:00. Для вакцинації слід взяти з собою паспорт.

Читати ще

Читати ще У Тростянці на Сумщині почали ремонт поліклініки – Держагентство відновлення та розвитку інфраструктури

Читати ще На Сумщині знизився рівень захворюваності на ГРВІ

Новини України