У МВФ назвали кількість українських біженців, які назавжди залишаться за кордоном

Міжнародний валютний фонд очікує, що близько 2 млн українських біженців назавжди залишаться за кордоном після закінчення війни з Росією.

Про це сказала співробітниця МВФ Сана Надім, повідомляє DailyLviv.com з посиланням на пресконференцію МВФ.

«Мігрантам потрібен час, щоб повернутися в Україну. Таким чином, ми очікуємо лише невеликий притік наступного 2024 року», — сказав він.

За прогнозом МВФ, до кінця прогнозованого періоду (до 2027 року) «відбудеться негативний відтік 2 млн осіб відносно довоєнного сценарію».

Читайте також: Де найбільше українських біженців і скільки їх планує повернутися додому

За даними ООН, наприкінці 2022 року 5,7 млн українців вихали до сусідніх країн, що створило найшвидшу кризу переміщення та одну з найбільших з часів Другої світової війни.

За даними опитування Соціологічної групи «Рейтинг», більшість громадян України живуть у Європі у комфортних умовах. Найбільш комфортні умови мають українці, які мешкають у країні кілька років (89%). Хоча й ті, хто приїхав нещодавно, мають досить належні умови проживання (близько 80%).

Читайте також: У Німеччині потроїлися чоловіки-біженці з України

За даними Євростату 31 жовтня, 4,24 млн жителів України, які залишили країну після початку війни, отримали тимчасовий захист у країнах Євросоюзу.

Нагадаємо, Австрія не поверне в Україну 14 тисяч працездатних українців.

Джерело

Новини України