На Житомирщині критично збільшилась популяція хижих тварин — планують відстріл

Почастішали звернення від мешканців громад щодо непоодиноких випадків, коли вовки заходять на територію населених пунктів, знищують свійських тварин та загрожують життю та здоров’ю людей.

У зв’язку з цим в Житомирській ОВА під головуванням начальника Віталія Бунечка відбулася спільна робоча нарада з користувачами мисливських угідь, представниками Держпродспоживслужби, екологами, правоохоронцями та військовими. 

Яу бцло зазначено, у зв’язку з повномасштабною російською військовою агресією, рішенням ради оборони Житомирської області заборонено будь-яке полювання на території області. Разом з тим, на ситуацію необхідно реагувати і робити це потрібно зараз.

Зокрема турбує збільшення чисельності червоної лисиці, що веде до погіршення епізоотичної ситуації та поширення небезпечного інфекційного захворювання – сказу.

Владою напрацьовано алгоритм дій щодо регулювання чисельності хижих та шкідливих тварин. Мова йде про відстріл диких тварин, які загрожують нашому населенню. Це відбуватиметься за погодженням з правоохоронними органами та представниками військових підрозділів, під контролем органів місцевого самоврядування. Люди, які будуть залучені до цього процесу будуть проходити відповідну перевірку. Наразі планується відпрацювати цей алгоритм в одному з районів Житомирщини, де є нагальна потреба та одночасно де це дозволяє безпекова ситуація. Після цього цей досвід буде поширений на інші території області.

Джерело

Новини України