Словацькі перевізники знову заблокували кордон з Україною

Попереднє блокування головного прикордонного переходу тривало менш як чотири дні і припинилося тиждень тому.

Про це інформує Польське радіо, пише DailyLviv.com.

Водії блокуватимуть до подальшого розпорядження перехід «Вишнє Німецьке – Ужгород», єдиний між Україною та Словаччиною, який обслуговує вантажівки. «В’їзд на територію Словаччини для великовагового транспорту буде заблоковано. Пасажирський рух жодним чином не обмежуватиметься», – заявили в Спілці автомобільних перевізників Словаччини, яка організувала акцію протесту.

Як і перевізники з Польщі, словацькі вимагають відновлення дозволів на комерційні перевезення для компаній з України. Ці компанії становлять дешевшу конкуренцію, не відповідаючи вимогам ЄС. Міністр транспорту Словаччини Йозеф Ражпо на зустрічі міністрів ЄС минулого тижня в Брюсселі заявив, що деякі країни-члени не бачать проблеми і відхиляють пропозицію відновити дозволи для українських перевізників.

Війт ґміни Дорогуськ зупинив протест польських перевізників на прикордонному переході Дорогуськ-Ягодин. Проте переїзд заблокований зламаною вантажівкою. Організатори протесту заявили, що оскаржуватимуть рішення війта. 

Нагадаємо, 16 листопада словаки вперше заблокували кордон з Україною. Перевізники провели попереджувальну акцію і перегородили дорогу до прикордонного переходу Вишне-Німецьке власними автомобілями на годину – з 13:00 до 14:00

21 листопада словацькі перевізники заблокували пункт пропуску на кордоні з Україною.

22 листопада словаки тимчасово розблокували кордон з Україною.

1 грудня словаки знову розпочали блокаду словацько-українського кордону.

 

Джерело

Новини України