Волонтери доправили допомогу в прикордонну Хотінську громаду

За інформацією: Суспільне Суми.

Фото: Суспільне Суми

Села Степне, Перше травня і Костянтинівка, за словами голови громади, потребують підтримки в першу чергу.

"Немає магазинів, немає світла, не забезпечені транспортом. Туди не ходить ні автобус, нічого не їздить, тому їм в першу чергу цю гуманітарку повеземо. Це в цьому старостаті. Раніше ми завезли в такі самі старостати – Біловоди і Олексіївку, саме ті населені пункти, що знаходяться на прикордонні, де немає нічого", — сказав Микола Торяник, голова Хотінської громади.

Фото: Суспільне Суми

Пані Ольга минулого року виїжджала з небезпечної зони, зараз знову живе в рідному селі.

"Нам гуманітарку дають частенько, спасибі голові громади. Хліб привозять, що потрібно – ми отримуємо. Але, звичайно, великі стреси отримуємо від цих вибухів. Лікуєшся від цих нервів. Якщо два дні не стріляють, це дуже велике щастя, і ми тоді все одно очікуємо кожну хвилину, що воно прилетить", — сказала Ольга Шабаль, мешканка Кіндратівки.

У кожному ящику макарони олія, цукор, рис, рибні, овочеві і мясні консерви – усього 14 кілограмів продуктів.

Фото: Суспільне Суми

"Я зустрівся з Торяником Миколою, ми з ним працювали колись разом, і він розповів, що в 2-кілометровій зоні немає ні магазинів, нічого. Завдяки організації "5 перон" і Ірині Давидовій і організації ветеранів МВС ми всі разом зробили для них цей подарунок", — сказав Сергій Свинаренко, голова Сумської Чорнобильської організації "Разом".

За кілька днів до поїздки в Хотінь таку ж допомогу відвезли в Краснопілля. Попереду в планах – інші волонтерські поїздки в громади та села прикордоння Сумщини.

Читати ще

Читати ще Безоплатні дрова від благодійників: хто отримає на Сумщині

Новини України