Вас тут не стояло — пенсіонери придумали в Мелітополі бізнес

Вас тут не стояло - пенсионеры придумали в Мелитополе бизнес

Відтоді, як окупанти почали нараховувати в муках і ледь не на рахунках пенсії мелітопольцям, у місті стався колапс. Якщо вже порядок не можуть навести окупанти, за справу взялися бабусі.

Черги до пенсійного фонду в Мелітополі — це притча во язицех. Люди похилого віку змушені вистоювати годинами, і найчастіше, лише для того, щоб почути, що їхній список документів неповний, дані про стаж "виїхали до Криму", або пенсію не можуть оформити без абсолютно божевільних документів, наприклад, свідоцтва про народження дорослих дітей.

Але попит традиційно народжує пропозицію. Як стало відомо, деякі пенсіонери настільки не вірять у російську пенсію, що вирішили влаштувати бізнес і заробляти, як то кажуть, тут і зараз. Про новий спосіб заробітку розповідають самі мелітопольці:

— Ви в курсі, що ці ж самі пенсіонери, йдуть о 3-4 ранку, займають чергу, потім ці черги продають? Теж саме було і з чергами за гуманітарною допомогою. Усе літо кричали у мене під вікнами, лаялися, спати не давали, з 3-ї години ночі займали чергу за гуманітаркою, потім продавали, — пишуть у мережі.

Примітно, що чергу в пенсійний фонд оцінюють високо. Наприклад, якщо за місце в черзі за гуманітаркою брали 200 рублів, то за можливість потрапити в ПФР беруть 500 рублів. Хоча перспективи отримати виплату, навіть купивши чергу, вельми туманні, як і все в "русском мире". У випадку з гуманітаркою люди хоч знали, за яку банку умовної консерви стояли. Як то кажуть, краще синиця в руках…

Джерело

Новини України