«Не мовчи, полон — вбиває»: у Вінниці пройшла акція на підтримку полонених оборонців

За інформацією: Суспільне Вінниця.

У Вінниці проходить акція на підтримку полонених азовців. Фото: Суспільне

У Вінниці, біля міськради пройшла акція на підтримку оборонців "Азовсталі", які перебувають у російському полоні. Учасники акції — рідні оборонців, які обороняли Маріуполь.

За підрахунками Суспільного до акції долучились понад пів сотні людей.

Фото: Суспільне

У руках учасники акції тримали  плакати із написами: "Поверніть сина з полону", "Наші рідні другий рік у полоні — там, де немає завтра", "Не мовчи. Мовчання вбиває", "Азов. Не дайте світові забути їх", "Мій син — моє життя. Поверніть сина з полону".

Фото: Суспільне

Вінничанка Юлія розповідає, востаннє спілкувалась з чоловіком 1,5 роки тому. Долучилась до мирної акції, тому ще це нагадування про українських військовополонених.

"Ми прагнемо, щоб кожний пам’ятав про захисників Маріуполя і оборонців "Азовсталі", які зараз знаходяться в ворожому полоні, та боровся за їх визволення. Зараз ми є голосами полонених бійців і маємо зробити все, щоб вони повернулись живими додому. Я дуже сумую за чоловіком, кожен раз, коли кудись іду, я уявляю, що він поруч. Я пишу для нього щоденник, в якому записую моменти нашого спільного минулого, важливі моменти теперішнього часу, пишу про нашу з його мамою волонтерську діяльність, я хочу, щоб він знав, що ми боремось за нього, за всіх військовополонених і як можемо підтримуємо армію, робимо свій вклад у наближення перемоги", — розповіла Юлія.

Чоловік Марії Алєксєєвич разом з побратимами понад 80 днів боронив Маріуполь в оточенні. Після виконання наказу та виходу з “Азовсталі” захисник потрапив у колонію в Оленівці. За словами дружини Марії, про стан його здоров’я й місцеперебування рідним нічого не відомо. У полоні, каже, він вже 19 місяців.

"Обміни захисників Маріуполя вже багато місяців не проводяться, я не знаю, що з моїм чоловіком, де він, в якому стані. Мені відомо тільки те, що він в полоні двічі поранений і, звичайно ж, наврядчи в нього є доступ до медичної допомоги. Сьогодні я вийшла на цю мирну акцію, щоб нагадати суспільству та владі України про військовополонених захисників Маріуполя, ми, рідні військовополонених, не зупинимося і будемо постійно нагадувати про наших рідних будь-якими засобами. Памʼятати — мало, ми маємо про них говорити", — розповіла Марія Алєсєєвич.

Фото: Суспільне

Подібну акцію у Вінниці проводять вчетверте. Така ж пройшла у Києві, Дніпрі, Миколаєві, Харкові, Кременчуці, Львові, Черкасах.

Новини України