Барселона програла Жироні, Довбик забив

Барселона програла Жироні, Довбик забив

Фото: Getty Images Довбик і Циганков створили перший гол у ворота Барселони

Найбільш український клуб Ла Ліги переміг у 16 турі чемпіонату принципового конкурента.

Історична подія сталася напередодні у 16 турі іспанської Ла Ліги. Жирона на виїзді перемогла Барселону у каталонському дербі. Зазначимо, що до цього «біло-червоні» жодного разу за свою історію не перемагали принципового суперника.

Гості досить швидко вийшли вперед завдяки голу Артема Довбика із передачі Віктора Циганкова. І хоча «синьо-гранатові» швидко відігралися за рахунок голу Роберта Левандовські, команда Мічела пішла на перерву в якості лідера після голу у виконанні Мігеля Гутьєрреса.

За десять хвилин до кінця матчу Валері відправив у ворота господарів поля третій м’яч. Ілкай Гюндоган у доданий час скоротив відставання Барселони, але через кілька хвилин Крістіан Стуані добив суперника і встановив остаточний рахунок зустрічі. 4:2 — на користь Жирони, яка одноосібно очолює турнірну таблицю Ла Ліги.

Ла Ліга. 16 тур. 10 грудня

Барселона — Жирона — 2:4

Голи: Левандовські, 19, Гюндоган, 90+1 — Довбик, 12, Гутьєррес, 40, Валері, 80, Стуані, 90+5

Попередження: Араухо — Блінд, Стуані.

Барселона: Пенья — Кунде, Араухо, Крістенсен (Бальде, 65), Канселу — де Йонг, Гюндоган, Педрі (Лопес, 80) — Рафінья (Торрес, 65), Левандовські, Фелікс (Ямал, 65).

Жирона: Гассаніга — Е. Гарсія, Лопес, Блінд — Коуту (Валері, 78), Мартін (Ромеро, 87), А. Гарсія, Гутьєррес — Циганков (Порту, 78), Довбик (Стуані, 73), Савіо.

Володіння м’ячем: 53% – 47%

Очікувані голи (xG): 3.50 — 2.70

Удари: 31 — 15

Удари у ворота: 11 — 7

Кутові: 8 — 3

Фоли: 7 — 10

 

Джерело

Новини України