«Щоб мого сина теж бачили в місті»: родини загиблих з Сухополов’янської громади хочуть встановити Алею Героїв у Прилуках

За інформацією: Суспільне Чернігів.

Галина Терещенко. ФОТО: Суспільне Чернігів"29 грудня 2022-го він загинув, а привезли мені його поховати 29 вересня 2023 року. За дев'ять місяців я думала здурію. Поховали на Алеї Слави, а тепер хочуть на Манжосівку заперти. Навіщо? Я з дрючком туди не дійду", — сказала мама загиблого Надія Бабенко.

Надія Бабенко. ФОТО: Суспільне Чернігів

Загиблі сини Надії Бабенко та Галини Терещенко. ФОТО: Суспільне Чернігів

Сільський голова Денис Росовський розповів, що нині в громаді ведеться робота над встановленням власної Алеї Героїв. Там будуть банери із фотографіями та біографією загиблих жителів Сухополов’янської громади. З його слів, для цього запланували Меморіал Слави в селі Манжосівка Дідовецького старостинського округу.

"Знакове місце. Є там пам’ятний меморіал загиблим учасника другої світової війни, пам’ятний знак загиблим учасника бойових дій на території інших держав, пам’ятний знак чорнобильцям і метою було єднання. Єднання всіх поколінь, хто віддав життя за нашу країну", — розповів сільський голова.

Денис Росовський. ФОТО: Суспільне Чернігів

З фінансуванням допомогла місцева агрофірма "Курс-Агро", яка додала 50%. Загальна сума проєкту, зі слів Росовського, близько 90 тисяч гривень, а попередню згоду на це місце дали 26 із 28 родин загиблих військових. Для погодження всі отримали фото із макетом банерів та біографією. Зі слів жінок, після цього ініціювали зустріч із керівництвом громади.

Місце в Манжосівці де хочуть встановити Алею Героїв. ФОТО: Суспільне Чернігів

За результатами зустрічі сторони зійшлися на думці встановити пам’ятну дошку з прізвищами всіх загиблих жителів Сухополов’янської громади десь у центрі Прилук. Як сказав Денис Росовський, прикладом такої співпраці з владою міста є пам’ятник всім загиблим захисникам, який відкрили у 2019 році.

Алею загиблим жителям Сухополов’янської громади у Манжосівці без згоди їх родин, зі слів Росовського, вирішили не робити.

Новини України