ЗСУ потребують дуже багато водіїв, слюсарів, газозварників, будівельників

Восени цього року Міноборони розпочало проєкт рекрутингу до війська добровольців на великих цивільних онлайн-майданчиках з пошуку роботи.

Про це повідомляє BBC-Україна, пише DailyLviv.com.

Поки що це сайти Lobby X i Work.ua, але, за даними ВВС, найближчим часом планується розширити цей експеримент і на інші профільні сайти.

Військові командири з конкретних підрозділів розміщують тут вакансії, описують умови і обов’язки, а зацікавлений громадянин може вибрати собі спеціальність і військовий підрозділ, в якому планує служити. Таким чином ТЦК і СП (по-стапрому — військкомат) виключається з цього процесу.

До прикладу, вакансії «штурмовиків» станом на початок грудня розмістили 3-тя штурмова бригада, батальйон «Айдар», тактична група «Реванш» і 37-а бригада морської піхоти.

Головне управління розвідки так само на сайтах шукає «розвідника» з мотивацією «нищити ворога» і «без близьких родичів – громадян РФ». Зарплата 70-140 тисяч гривень, плюс премії.

Потенційних військових через сайти оголошень шукають навіть районні територіальні центри комплектування. Наприклад, в Чортківському районі Тернопільської області військкомат шукає артилериста, фізично здорового і зі «стійкими морально-діловими якостями».

Заступниця міністра оборони Наталя Калмикова, що відповідає за цей напрямок, каже, що рекрутингові компанії співпрацюють з оборонним відомством безкоштовно.

Для цивільних, своєю чергою, важливо розуміти, на яку спеціальність їх готові прийняти у військо і у який конкретно підрозділ, наголошує вона.

«Війська потребують фахових спеціалістів, а люди мають чітко розуміти, в яку частину і на яку військову спеціальність вони йтимуть», – зауважила представниця МОУ. — «Сьогодні ЗСУ потребують дуже багато спеціалістів з цивільними спеціальностями. Це і водії, і слюсарі, і газозварники, і будівельники».

Джерело

Новини України