Вбив трьох та сам загинув від кулі. Що відомо про напад в університеті Лас-Вегаса

Убил троих и сам погиб от пули. Что известно о нападении в университете Лас-Вегаса

Вчора увечері в кампусі університету Невади у Лас-Вегасі (США) сталася стрілянина. Внаслідок чого загинули четверо осіб, включно з самим нападником.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Reuters.

За оновленою інформацією стало відомо, що від нападу стрільця у приміщенні Студентського союзу біля бізнес-школи Бім-Холл на території кампусу загинуло троє осіб. Ще одна людина була поранена та наразі перебуває у стабільному стані.

В ході операції поліції вдалось застрелити самого нападника, особу якого досі відмовляються розголошувати. Невідомим також залишається і питання щодо наявності прямого зв'язку між стрільцем та жертвами.

Коментуючи стан інших постраждалих, шериф Кевін Макмехілл з Департаменту столичної поліції Лас-Вегаса зазначив, що у кількох людей під час нападу стався приступ паніки. Крім того, кілька офіцерів отримали медичну допомогу від незначних травм під час обшуків.

Зазначається, що нападник діяв самостійно, адже після перевірки кампусу не було знайдено жодних слідів ймовірних спільників.

Очевидці про трагедію

Про деталі трагедії коротко розповів професор навчального закладу Вінсент Перес.

"Я б сказав, що всього сім-вісім пострілів, один за одним, гучно і дуже гучно. Як тільки ми це почули, ми забігли назад і зрозуміли, що це справжня стрілянина, а в кампусі є озброєна людина", — сказав він.

Реакція Байдена

Президент США Джо Байден у соціальній мережі "Х" написав допис про останні два випадки стрілянини в Сполучених Штатах, зокрема, коментуючи і трагедію в Лас-Вегасі.

"Лише кілька годин тому Університет Невади в Лас-Вегасі став останнім студентським містечком, який зазнав терору внаслідок жахливого акту насильства із застосуванням зброї", — написав він.

Він зазначив, що попри всі дії, яких вжила влада за час його президентства, "епідемія збройного насильства", з якою зіткнулись Сполучені Штати, вимагає більшого

"Але ми не зможемо зробити це без Конгресу", — зауважив президент США.

Він наголосив на необхідності спільних зусиль, щоб попередити подібні трагічні події.

Випадки масової стрілянини у США

Раніше повідомлялося, що в ніч проти 26 жовтня невідомий влаштував масову стрілянину в місті Льюістон (штат Мен). В результаті загинули 18 людей, поранення отримали понад півсотні осіб.

Після триденних пошуків підозрюваного у цих вбивствах унаслідок стрілянини, нападника було виявлено мертвим.

У квітні цього року в місті Джаспер (штат Техас) дев'ять підлітків отримали поранення через стрілянину під час вечірки після випускного балу. Інцидент стався в середній школі, у залі церковних зборів.

Пізніше стрілянина сталася у торговому центрі в передмісті Далласа. До клініки доставили постраждалих громадян, однією з жертв було лише 5 років.

Нагадаємо також, що у червні в штаті Вірджинія озброєний чоловік вчинив стрілянину, внаслідок якої загинули щонайменше двоє людей, ще п'ятеро отримали поранення.

 

Джерело

Новини України