«Він міг тричі загинути на війні»: у Чернігові поховали військового Дмитра Єршова

За інформацією: Суспільне Чернігів.

Геннадій Бобруйко. ФОТО: Суспільне Чернігів

Третій випадок стався на Харківщині, каже Геннадій. Після звільнення Чернігівщини Дмитро навчався аеророзвідці. У липні 2022-го неподалік Ізюму чоловік вижив після того, як його авто підірвалося на протитанковій міні. Тоді всі четверо побратимів, які їхали з ним, загинули. Серед них і Гліб Бабіч – військовослужбовець, волонтер та поет.

Дмитро Єршов. ФОТО: Мирослава Ільтьо

Дмитро отримав компресійний перелом хребта, перелом ноги, контузію, яка вплинула на слух та зір, також йому видалили селезінку та одну нирку. Не зважаючи на свій стан здоров’я, Дмитро мав багато планів на майбутнє, говорить Геннадій Бобруйко. Один з них – безкоштовний скеледром у Чернігові.

Дмитро Єршов. ФОТО: з архіву Дмитра Єршова

Друзі Дмитра Єршова згадують його таким.

"Друг на всі 100%! Це така втрата для нас для всіх, це така втрата для всієї України. Це наш захисник, він не тільки Чернігів обороняв, він усю Україну обороняв", — сказав Олександр Птуха.

Олександр Птуха. ФОТО: Суспільне Чернігів"Він така людина комунікабельна, всі до нього тягнулися. Він такий своєрідний, ніколи не боявся за своє слово відповісти і щось комусь сказати. У Дімона ніколи не було поганого настрою, він завжди був на позитиві, заряджав людей тим самим позитивом. З усмішкою на лиці він робив грандіозні речі", — сказав Владислав Салманов.

Владислав Салманов. ФОТО: Суспільне Чернігів

Не стало Дмитра 3 грудня, розповів його товариш. Після різкого погіршення самопочуття він із гарячкою опинився в реанімації. Та врятувати його не вдалося – він помер від менінгіту. Дмитра поховали на кладовищі "Яцево" у Чернігові.

У нього залишилася вагітна дружина. У грудні у них має народитися син.

Дмитро з дружиною. ФОТО: з архіву Дмитра Єршова

Новини України