“Хлопці наші не втомлюються, і ми не маємо права”: як волонтерки на Вінниччині готують смаколики на передову

За інформацією: Суспільне Вінниця.

Тушкованка для захисників. Фото: Суспільне Вінниця

З січня 2023 у селі Новий Пиків, що на Вінниччині, працює волонтерський осередок. П’ятеро господинь готують для захисників рибні тушкованки, згущене молоко та паштет. За майже рік передали на фронт понад 4500 півлітрових банок.

Їжу для захисників готують Ірина Майор, Оксана Шкорба, Тамара Сапожнік, Лариса Горецька та Неля Суша. Роблять це у їдальні фермерського господарства.

Готували голубці, котлети, кури, гречаники, різносоли домашні. Коли температурний режим не дозволяв цього робити, почали виготовляти каші, тушкованки з гречкою, з рисом, перлова крупа”, — розповіла Ірина Майор.

Фото: Суспільне Вінниця

Староста Пиківського округу Василь Скічко розповів, що гроші на продукти збирають усім селом. Рибою та м’ясом допомагають місцеве рибне та фермерське господарства. Тару збирають серед місцевих.

Приміщення, у якому готують, опалюють пічкою. Також на ній господині гріють воду.

Фото: Суспільне Вінниця

У переддень волонтерки готували рибні тушкованки для бійців на Запорізький напрямок. У черговий раз господині зібралися, аби приготувати паштет. На заготовку взяли яловичі серце, печінку та легені. Усе ріжуть на шматочки.

З цих продуктів ми робимо паштет. Це яловичі субпродукти. Ми їх вимочуємо, а тоді вже варимо. Пускаємо через м’ясорубку, додаємо спецій, сала і готуємо”, — сказала Ірина Майор.

Фото: Суспільне Вінниця

Подрібнені тельбухи вимочують у воді, аби прибрати зайву кров, розповіла волонтерка Тамара Сапожнік. Так, каже, паштет буде смачніший. Вимочують усе до десяти годин.

Фото: Суспільне Вінниця

Готувати їжу для оборонців будуть до перемоги України, кажуть волонтерки.

Будемо працювати й зупинятися не збираємось. Тому що хлопці наші не втомлюються і ми не маємо права”, — сказала Ірина Майор.

Новини України