«До членства страшенно далеко»: у Словаччині заявили, що не можуть уявити Україну в ЄС

Бланар зауважив, що Київ має виконати всі критерії для вступу в ЄС, і «жодні винятки не приймаються».

Глава МЗС Словаччини видав заяву щодо членства України в ЄС / фото ua.depositphotos.com

Голова МЗС Словаччини Юрай Бланар заявив, що не може уявити Україну в ЄС, поки у країні триває війна. Він наголосив, що до членства в ЄС ще «страшенно, страшенно далеко». 

«Це дійсно серйозне питання. Ну, за нинішніх обставин я не можу собі цього уявити. Мені самому цікаво, як, наприклад, пані Урсула фон дер Ляєн обґрунтує пропозицію щодо членства чи початку переговорів про членство України в Європейському Союзі та відповість на запитання, як ми можемо почати переговори з країною, яка перебуває у військовому конфлікті», – сказав він в інтерв’ю Štandard.

Водночас дипломат не заперечує, що Україна повинна мати євроінтеграційну перспективу. Проте Бланар зауважив, що Київ має виконати всі критерії, і «жодні винятки не приймаються».

Відео дня

«Особисто я вважаю, що до членства України в ЄС страшенно, страшенно далеко. Ми відмовляємося підходити до цього політично, і єдине, що ми підтримуємо, це те, що в України має бути перспектива в майбутньому, але за всіма правилами, як це роблять інші країни», – наголосив він. 

За його словами, «це позитивний сигнал для України» з боку ЄС.

«Якщо ви хочете, ми пропонуємо місце для переговорів, але у вас дуже довгий шлях», – сказав Бланар.

При цьому очільник словацького МЗС додав, що Словаччина засуджує вторгення РФ до України.

Джерело

Новини України