Пакунки із тушкованим м’ясом, кашами, згущеним молоком та паштетом: як працює волонтерський осередок на Вінниччині

За інформацією: Суспільне Вінниця.

Як працює волонтерський осередок на Вінниччині. Фото: Суспільне

У селі Жигалівка Іванівської громади працює волонтерський осередок. За майже два роки роботи приготували понад 4 000 банок та 2 200 герметичних пакунків із тушкованим м’ясом, кашами, згущеним молоком, паштетом. Про це Суспільному розповіла волонтерка Леся Мороз.

Свиню, яку переробляли, придбали за майже 12 тисяч гривень. Ці кошти збирали усім селом. А воно у них невеличке — всього 400 мешканців.

"Навіть бабуся, яка отримує 2 500 гривень пенсії, приносить 100 гривень, картоплі, моркву, десяток яєць. Для них це скарб, але вони діляться й дають, і ми передаємо далі", – сказала Леся Мороз.

Фото: Суспільне

Тетяна Гула каже, відповідає за котлети. Суспільному жінка розповідає, котлети це улюблена страва її сина, який нині боронить Україну на фронті.

"Готуємо нашим захисникам, бо зараз зима, холодно, важко їм, а так хоч трішки домашнього тепла, домашні котлети. Це його улюблена страва", – каже Тетяна Гула.

Фото: Суспільне

У березні 2023-го придбали зпаювач для пакетів та 1000 дой-паків, у яких й передають приготоване на фронт, розповідає Галина М’яшкур. Такий метод фасуваня дешевший, аніж консервування в банках. Бо пакет коштує 8 гривень, банка та кришка – майже 20.

Фото: Суспільне

Харчі на фронт возить волонтер Володимир Морозов. Суспільному розповідає, що за час повномасштабного вторгнення зробив уже 65 поїздок. Щоразу відвозить захисникам до 2 тонн гуманітарної допомоги.

Новини України