Дорожче на 50%: Tesla презентовала авто Cybertruck

Дорожче на 50%: Tesla презентовала авто Cybertruck

Фото: teslarati.com Tesla Cybertruck

Ціна на найдешевшу модель стартуватиме від 60 990 доларів, що на 50% більше, ніж прогнозував Маск.

У четвер, 30 листопада, компанія Tesla провела давно анонсовану презентацію електропікапів Cybertruck, у якій брав участь власник компанії Ілон Маск. Він видав ключі від авто першим покупцям.

Також компанія офіційно розпочала перші поставки електрокара і оголосила, що ціна на найдешевшу модель стартуватиме від 60 990 доларів, повідомляє Reuters.

Судячи з опублікованих відео, кібервантажівка виготовлена ​​з блискучої нержавіючої сталі і має незвичний дизайн. Експерти кажуть, що новий матеріал кузова Cybertruck і нетрадиційний, футуристичний стиль додали складності та вартості у виробництві.

«Я вважаю, що це наш найкращий продукт, я вважаю, що це найбільш унікальна річ на дорозі, і, нарешті, майбутнє буде виглядати як майбутнє», — сказав гендиректор Tesla Ілон Маск.

На презентації Cybertruck Маск показав відео, на якому кібервантажівка обганяє Porsche 911 і при цьому буксирує аналогічне авто.

Ціна на найдешевшу модель Cybertruck стартуватиме від 60 990 доларів, це на 50% більше, ніж рекламував Маск у 2019 році. Повнопривідна версія буде доступна для доставки в 2024 році за ціною 79 990. Найдорожча версія, відома як Cyberbeast, буде продаватися за орієнтовною ціною 99 990 доларів і буде доступна також у 2024 році.

Сам електрокар презентували ще у 2019 році, але у продаж він надійшов лише зараз. Cybertruck зможе перевозити понад 1,5 тонни вантажів, проїжджати до 800 км на одному заряді батареї, а розгін до 100 займе 2,6 сек (у топовій комплектації).

Нагадаємо, у жовтні з’явилися подробиці про Tesla Cybertruck після того, як блогери випробували топову версію авто.

Tesla Cybertruck готують для експлуатації у поліції

Джерело

Новини України