Дніпровські хлопці на елітних авто організували канал для незаконного виїзду за кордон

Мешканець Дніпра організував схему незаконного каналу з перетину державного кордону особами призовного віку. Клієнтів для нього підшукували два спільника.

Службі безпеки України вдалося провести оперативну комбінацію, та задокументувати підготовку пакету для виїзду за кордон для місцевого мешканця за 7,5 тисяч доларів США. Під час передачі другого траншу у сумі 4 тисяч одного з учасників схеми було затримано.

Як розповіли у прес-службі СБУ в Дніпропетровській області за грошову винагороду зловмисники пропонували ухилянтам пакет документів, до якого входили висновок військово-лікарської комісії про непридатність до військової служби і так званий «білий квиток» з виключенням з військового обліку. Вартість «послуги» становила від 7 до 12 тисяч доларів США в залежності від терміновості виготовлення документів.

Правоохоронцями під час санкціонованих обшуків за місцями мешкання фігурантів кримінального провадження вилучено більш ніж 1,2 мільйони гривень у різних валютах, елітні авто, підготовлені пакети документів потенційних ухилянтів та інші докази протиправної діяльності.

Організатору протиправної схеми та двом його спільникам повідомлено про підозру за ч.3 ст. 332 (незаконне переправлення осіб через державний кордон України) Кримінального кодексу України.

Щє з сайту: █ На Дніпропетровщині у пожежі загибла літня жінка

█ Ворог чотири рази протягом дня гатив по Нікопольщині

█ У Дніпрі згорів трамвай: люди встигли врятуватися

█ В Дніпрі надзвичайники ліквідували масштабну пожежу

Новини України