Для абонентів Чернігівської ТЕЦ затвердили нові тарифи на тепло та гарячу воду

За інформацією: Суспільне Чернігів.

ФОТО: Gettyimages, ілюстративне

30 листопада у Чернігові затвердили нові тарифи на тепло та гарячу воду для абонентів ТЕЦ, якою тепер управляє комунальне підприємство "Теплокомуненерго".

Відповідне рішення ухвалили на виконкомі Чернігівської міськради.

Як повідомив представник КП "Теплокомуненерго" Олексій Щербина, тариф для населення становить 1 598 гривень з ПДВ за Гкал тепла.

"Тариф для категорії «бюджет» – 4 572 за Гкал з ПДВ, відповідно, тариф для категорії «інші» – 4 526 гривень, і «релігія» – 4 446 гривень з ПДВ за Гкал".

Представник КП «Теплокомуненерго» Олексій Щербина. ФОТО: Суспільне Чернігів

Також він додав, що економічно обґрунтований тариф для населення – 2 942 гривні.

"Тобто, населення сплачуватиме вдвічі менше, ніж наразі є економічно обґрунтований тариф. Відшкодування різниці між тим, що сплачує населення й ринковою вартістю опалення, планується за рахунок державного бюджету відповідно до Закону України".

Нагадаємо, Президент України Володимир Зеленський підписав Закон, який встановлює мораторій на підвищення цін (тарифів) на ринку природного газу та у сфері теплопостачання. Законом передбачається, що мораторій буде діяти протягом дії воєнного стану в Україні та шість місяців після його завершення.

21 вересня єдиний майновий комплекс Чернігівської ТЕЦ після 23 років оренди повернули в управління міста.

"21 серпня фонд комунального майна та ТОВ "ФІРМА Технова" підписали акт прийому-передачі. Рішенням виконкому ми сьогодні (21 серпня, — ред.) передали ЄМК в управління комунальному підприємству "Теплокомуненерго", — йшлося у повідомленні в.о. міського голови Чернігова Олександра Ломака.

Також він тоді додав, що незабаром почнуть працювати над покращенням стану бомбосховищ в районі ТЕЦ, збільшенням їх кількості та облаштуванням дистанційного пункту керування в одному з них.

Новини України