В Україні судитимуть окупантів-мародерів, які вкрали майно мешканців Київщини на майже 300 тис. грн. Фото

В Україні судитимуть шістьох окупантів-мародерів. Військові країни-агресора у березні 2022 року викрали майна на майже 300 тис. грн у селах Київської області.

Про це повідомили в пресслужбі Київської обласної прокуратури. Зловмисникам загрожує до 12 років позбавлення волі.

«Розслідуванням встановлено, що у березні 2022 року, під час окупації села Богданівка Броварського району, шестеро військовослужбовців зенітно-ракетних військ рф проникли до домоволодіння, що належить місцевому мешканцю. Там вони проживали та базувались під час окупації цього населеного пункту», – розповіли в пресслужбі.

Як зазначили в прокуратурі, тікаючи з Київщини, окупанти викрали з будинку інструменти, побутову техніку, ювелірні вироби, генератор, іменні медалі, гірськолижне спорядження та інше майно. Награбоване вони завантажили на бойову машину піхоти і вивезли. Один з російських військових загубив у будинку свій паспорт. Документ правоохоронцям передав власник помешкання, який повернувся туди після деокупації регіону.

Загалом, обвинувачені викрали майно на майже 300 тис. грн. При цьому вони розуміли, що викрадене не може бути використане у військових цілях. Слідство за фактом порушення законів і звичаїв війни завершено, а обвинувальний акт направлено до суду.

Як повідомляв OBOZ.UA, у Росії у продажу продовжує з’являтись побутова техніка, вкрадена окупантами в Україні. Цього разу такі холодильники помітили в магазині «Электрон» у Краснодарському краї РФ.

Джерело

Новини України