СБУ повідомила про підозру черговому колаборанту, який працює на окупантів та очолює Приморський район

СБУ сообщила о подозрении очередному коллаборанту, который работает на оккупантов и возглавляет Приморский район

Служба безпеки України повідомила про підозру ще одному з очільників окупаційної адміністрації рф у тимчасово захопленій частині Запорізької області.
Мешканець Севастополя, ще з 2014 року, є прихильником «руського миру».

З початком анексії українського півострову він, одним з перших, публічно підтримав російських окупантів та почав працювати на них.

Прокопенко Володимир Володимирович, наразі голова Приморського району.

Народився Володя в кримському селі
15 січня 1989 року. Здобув юридичну освіту.

10 грудня на позачерговому засіданні звільнили з посади керівника муніципалітету Володимира Прокопенка на його прохання.

Тепер уже колишній депутат, голова ради та очільник внутрішньоміського муніципального утворення найближчим часом вирушить до Запорізької області в Мелітополь.

33-річний Прокопенко керував Тернівським МО з 2016 року.

У березні 2023 року він прийняв пропозицію від окупаційної влади та зайняв посаду виконуючого обов’язки голови «військово-цивільної адміністрації Приморського району», а вже у квітні був затверджений на посаді голови району.
Після призначення, він повністю виконував всі вказівки московських кураторів щодо популяризації кремлівського режиму та придушення руху опору в регіоні.
 
Також виконуючи вказівку Балицького «об организации военно-учетных столов в Запорожской области», з метою організації військового обліку на території Приморського району, зобов’язав підприємства району, пройти реєстрацію з питань військового обліку в «ВГА Приморского района Запорожской области».
 
Крім того, аби довести свою відданість окупантам, він провів інвентарізацію об’єктів нерухомості для подальшої перереєстрації майна суб’єктів господарювання на баланс окупаційної влади. Окремо, була проведена перевірка нерухомості мешканців Приморського району, які виїхали на підконтрольну територію України. Усе майно, власники якого не з’явились для реєстрації, підлягало «націоналізації»  у власність агресорів.
 
Слідчі СБУ повідомили зраднику про підозру за ч. 5 ст. 111-1 (колабораційна діяльність) та ч. 1 ст. 111-2 (пособництво державі-агресору) Кримінального кодексу України.
 
Наразі зловмисник перебуває на тимчасово окупованій території на півдні України. Тривають комплексні заходи для його притягнення до відповідальності за злочини перед нашою державою.
Розслідування проводили співробітники СБУ в Запорізькій області за процесуального керівництва обласної прокуратури.
 

Джерело

Новини України