Призначалися на соціальні виплати і пенсії: на Чернігівщині розслідують розтрату співробітницею «Укрпошти» 500 тис грн

За інформацією: Суспільне Чернігів.

ФОТО: Поліція Чернігівської області

Гроші призначалися на соціальні виплати та пенсії місцевих жителів — правоохоронці розслідують розтрату майже 500 тисяч гривень співробітницею одного з відділень поштового зв’язку в Чернігівському районі.

Про це повідомляє ГУ Нацполіції у Чернігівській області на своєму сайті.

Зникнення грошей з рахунків виявили під час ревізії в одному з поштових відділень. Поліцейські з’ясували, що працівниця провела більше сотні банківських транзакцій. Жінка впродовж двох днів перерахувала на невідомі банківські рахунки майже півмільйона гривень.

"Поліцейським жінка повідомила, що нещодавно вона зацікавилася в одному з месенджерів пропозицією швидко заробити гроші в онлайн-режимі. Претендент мав купувати віртуальні товари через Інтернет, щоб згодом нібито «перепродати з прибутком»", — йдеться у повідомленні.

Щоразу онлайн-роботодавець вимагав збільшення внесеної суми, однак жінка не мала власних заощаджень. Вона вирішила скористатися грошима на рахунках, до яких мала доступ.

За цим фактом поліцейські відкрили кримінальне провадження за частиною 4 статті 191 Кримінального кодексу України (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем скоєне в умовах воєнного або надзвичайного стану).

Максимальне покарання передбачає до восьми років позбавлення волі.

Новини України