21 аварія та 30 деблокованих авто — наслідки снігопаду на Сумщині

За інформацією: Суспільне Суми.

Фото: Суспільне Суми

"Я сюди не їхала, я справа біля магазину "Пряжа" була, а з'їхала сюди", — розповідає сумчанка. Місцевий житель Григорій додає: "Буває два дні в році, коли має відпрацювати поліція та державна влада. І цих два дні їх не виявилось".

О 10.30 посипати сумішшю вулицю приїхала спецтехніка “Шляхрембуду”. Працювали з 22-ї години вечора понеділка, говорить начальник шляхо-експлуатаційної дільниці підприємства Григорій Трофімцов. Залучили 33 спецавто.

"У кожного водія є свій маршрут, але в пріоритеті ті вулиці, на яких є великий рух транспорту. Потім тротуари, тому що люди рухаються на працю. Все це треба зробити до восьмої години. У зв'язку з воєнним станом не вистачає працівників і на двох-трьох механізмах працює одна людина, тому знімаємо з одних маршрутів, перекидаємо на інші й може так трапилося, що трошки запізнилися", — говорить посадовець.

Суспільне Суми

Станом на 17-ту годину в місті сталося 15 аварій, травмованих людей немає, сказав речник управління Патрульної поліції Олег Сологуб. Якщо містяни бачать аварійні ділянки — можуть повідомляти на номер 102 або до міської служби 1580.

Рятувальники з початку тижня на дорогах області деблокували 30 автомобілів, залучали до роботи понад 60 фахівців, розповів речник ДСНС у Сумській області Олег Стрілка.

Фото: ГУ ДСНС у Сумській області

"Працювали абсолютно у всіх районах нашої Сумщини. Звільняли автомобілі з кюветів, з засніжених узбіч доріг, також були випадки коли машини просто перевертались, тому потрібно було і розчищати й територію від гілля, і потім за допомогою спецтехніки їх витягувати на тверде покриття", — говорить чоловік.

Не ходити під будівлями, звідки може впасти сніг та дотримуватись правил на дорозі — це загальні поради рятувальників, додає Олег Стрілка.

У травмпункті центральної міської лікарні з початку тижня кількість пацієнтів зросла до півсотні на день, говорить завідувач ортопедично-травматологічного відділення міської лікарні Володимир Сухоставець.

Володимир Сухоставець, завідувач ортопедично-травматологічного відділення міської лікарні № 1. Суспільне Суми

"На сьогодні збільшилась відсотків так на 10-15 від того, що було до того, як випав сніг. Всі травми й падіння виникають, коли люди кудись спішать і при необережних рухах виникають падіння і травми. Друге — це зверніть увагу на взуття. По-третє, якщо ви ходите, намагайтеся тримати руки не в кишенях, а щоб можна було замортизувати та отримати меншу травму", — розповідає лікар.

29 листопада на Сумщині очікується погіршення погоди, пориви вітру 15-22 м/с. Вдень — дощ та сніг, на дорогах ожеледиця.

Сергій Іванченко, синоптик Сумського гідрометцентру. Суспільне Суми

"Завтра ми будемо бачити змішану фазу опадів: і дощ, і сніг. Температура повітря по області вночі 3-8 градусів морозу, по місту Суми 5-7 нижче нуля. Вдень по області 0-5 градусів тепла, по місту Суми 2-4 тепла", — говорить Сергій Іванченко, синоптик Сумського гідрометцентру.

Суспільне Суми

30 листопада, за словами Сергія Іванченка, на Сумщині опади мають припинитися, очікується морозна погода. 1 та 2 грудня погоду визначатиме циклон, який принесе мокрий сніг та дощ, температура вдень підвищуватиметься до трьох градусів тепла, вночі знижуватиметься до -7.

Читати ще

Читати ще У середмісті Сум зіткнулися чотири автівки

Читати ще Через негоду на Сумщині понад 5 тисяч споживачів без електроенергії

Новини України