“Це кращий смаколик на війні”: як на Вінниччині волонтерки готують згущене молоко для захисників

За інформацією: Суспільне Вінниця.

Волонтерки готують згущенку. Фото: Суспільне Вінниця

Лілія Яремчук розповідає, молоко та цукор їм привозять підприємці. Банки – місцеві жителі.

Баночки, кришки, продукти — люди зносять все. Допомагають багато коштами, допомагають навіть ті, хто за кордон виїхали”, — сказала Яремчук.

Фото: Суспільне Вінниця

У вільний від роботи час готує для захисників Юлія Мулик. У селі працює майстром із благоустрою.

"Оскільки зараз прохолодніше, мало роботи, то допомагаю тут дівчатам в клубі. Побачили по других селах, що почали готувати голубці, різні також смаколики. І ми вирішили молоко згущене варити. Вдома періодично варимо собі. Це корисно таке буде, і вони будуть раді. Бо знаєте, то картоплю, моркву там приносять, то його ще треба зготувати, А ми таке, щоб зразу відкрив і посмакував”, — розповіла Юлія Мулик.

Господині готують згущенку для оборонців. Фото: Суспільне Вінниця

Готову суміш господині наливають у банки й закатують. Готують в автоклаві.

Накачуємо до 1,5 атмосфер. Доводимо на вогні до чотирьох, тоді ми на чотири години, доходить до чотирьох атмосфер. Тоді, якщо електрична плитка, ми зразу вимикаємо. Якщо газова лишаємо ще 5 хвилин. Все вимикаємо. До ранку, вважайте, треба, щоб вона 12 годин стояла, щоб вона схолола. А потім розкручуємо і готова згущонка”, — розповіла Наталія Колесник.

Фото: Суспільне Вінниця

Цього разу вийшло 24 півлітрових банок. Їх разом з іншими харчами захисникам повезуть завтра.

Фото: Суспільне Вінниця

Кращий смаколик на війні це згущонка: і в чай можна, і в каву можна, і на хліб — найкраще. Ну, цукерку в рот взяв, а згущонку на хліб положив і ситніше”, — сказала Наталія Колесник.

Новини України