Під ковпаком — у Мелітополі ФСБшники прослуховують відвідувачів кафе

Под колпаком - в Мелитополе ФСБшники прослушивают посетителей кафе

Окупований Мелітополь вже давно перетворився на в'язницю суворого режиму. У місті неможливо й кроку ступити без пильної уваги спецслужб.

Рашисти практично на кожному стовпі встановили камери відеоспостереження, які цілодобово стежать за всіма городянами. Доступ до них мають лише силовики – про відкритий доступ до онлайн-камер мелітопольці забули одразу після лютого 2022-го.

Постійні облави, перевірки, доноси, обшуки – система репресій та залякування лише набирає обертів.

Але й цього окупантам мало, вони хочуть контролювати не лише вчинки, а й думки городян, невиразно висловлені вголос у приватній бесіді.

Для цього у всіх розважальних закладах ФСБшники встановили спеціальну апаратуру, що прослуховує, здатну записувати всі розмови відвідувачів. Якість обладнання така, що здатна виокремлювати навіть тиху мову на тлі гучної музики.

Співробітники відомства щодня прослуховують записи для того, щоб розуміти настрої городян і бути в курсі подій, що вислизнули від них.

Насамперед окупантів, звісно, цікавлять учасники руху опору. Проте українські партизани своїх планів у кафе не обговорюють. А ось підкилимні ігри колаборантів вже не раз ставали відомими "кому треба". За келихом вина у посібників рашистів розв'язуються мови і вони діляться своїми думками про господарів у впевненості, що їх ніхто не чує.

Колаборанти, які звикли до української вольниці, просто не розуміють з ким мають справу тепер. Тому несподівані звільнення з посад і попадання в немилість стають їм повною несподіванкою.

Втім, доля зрадників завжди незавидна, і жодного співчуття вони не викликають. А от українцям, які залишились у захопленому місті, необхідно виявляти максимальну обережність.

Джерело

Новини України