Понад 40 представників територіальних громад пройшли тренінги з публічних закупівель

Понад 40 представників територіальних громад області та структурних підрозділів Донецької обласної державної адміністрації взяли участь у двох тренінгах «Публічні закупівлі: новації та особливості проведення під час воєнного стану», які проходили у місті Дніпро.
Під час тренінгів учасники ознайомились як з теоретичною, так із практичною стороною реалізації Закону України «Про публічні закупівлі» та постанови Кабінету Міністрів України від 12.10.2022 № 1178 «Про затвердження особливостей здійснення публічних закупівель товарів, робіт і послуг для замовників, передбачених Законом України “Про публічні закупівлі”, на період дії правового режиму воєнного стану в Україні та протягом 90 днів з дня його припинення або скасування». Зокрема, були розглянуті питання планування закупівель та пороги, ринкові консультації, закупівлі з Особливостями, укладання договору про закупівлю тощо.
Захід організовано Програмою розвитку ООН (ПРООН) в Україні в межах проєкту «EU4Recovery — Розширення можливостей громад в Україні» (EU4Recovery) за фінансової підтримки Європейського Союзу.
Такі навчання допоможуть покращити контроль за використанням державних коштів, який здійснює робоча група «Прозорість та підзвітність» спільно з правоохоронцями області. Громада має знати куди, як і на що витрачаються бюджетні кошти під час воєнного стану, а для цього мають бути підготовлені фахівці, які аналізуватимуть доцільність використання коштів та реалізації програм з відновлення.

Джерело

Новини України