У ДПС розповіли про основні аспекти проведення податкових перевірок

Про податкові перевірки говорили учасники онлайн-засідання «Про тренди податкових перевірок», організованого Асоціацією правників України, участь в якому традиційно взяли представники ДПС.

Під час заходу розглядалися питання організації контрольно-перевірочної роботи, основні види порушень, яких припускаються платники ПДВ та податку на прибуток. Також мова йшла про застосування реєстраторів розрахункових операцій та визначення нереальності господарських операцій.

У ДПС, зокрема, розповіли про відновлення з 1 серпня 2023 року відповідальності за порушення, виявленні при проведенні перевірок, а також основні нововведення, які чекають платників з 1 грудня 2023 року.

Наголошувалося, що завдяки чат-боту «SKARGA KPR DPS» можна у будь-який час доби, 24/7 та в будь-якому місці повідомити про ймовірні безпідставні контрольно-перевірочні заходи територіальними органами ДПС під час проведення податкових перевірок.

Крім того, під час заходу було розʼяснено найбільш поширені питання, які виникають у платників, та надано практичні рекомендації щодо застосування окремих норм податкового законодавства.

Нагадуємо, що для оперативної комунікації з бізнесом в органах ДПС діють комунікаційні податкові платформи. Отримати розʼяснення також можна за телефонами «гарячих ліній» та у Контакт-центрі ДПС.

Крім того, на вебпорталі ДПС функціонує розділ «Онлайн-навчання», в якому зібрано корисну для платників інформацію щодо оподаткування. Розділ розміщено за посиланням https://tax.gov.ua/baneryi/onlayn-navchannya.

Источник

Новини України