«Кроки до допомоги»: у Житомирі стартують заходи до «16-ти днів проти насильства»

25 листопада о 12:00 на Михайлівській стартує міський етап всеукраїнської акції «16 днів проти насильства».

«Acting for survivors” («Кроки до допомоги») — назва цьогорічних активностей, які мають на меті привернути увагу до проблем подолання насильства у сім’ї й суспільстві, жорстокого поводження з дітьми, протидії торгівлі людьми, а також до злочинів насильства з боку російської федерації та до способів допомоги постраждалим: ззовні — через наявні соціальні сервіси та самостійно — через підтримку власного фізичного здоров’я і психоемоційного стану.

На Михайлівській зроблять «алею», де кожен та кожна зможуть пройти шляхом «постраждалої особи» (“Acting for survivors”), дізнатись реальну історію постраждалої особи та про сервіси допомоги постраждалим.

«Ми покажемо, що постраждалі не одні в цій боротьбі. Насильство не потрібно терпіти. Допомога поруч. Долучитися до акції та пройти шлях разом із постраждалою можна упродовж усіх 16 днів — з 25 до 10 грудня», — зазначають в управлінні молоді та спорті міської ради, які організовують акцію.

Захід організовує Житомирська міська рада у партнерстві з UNFPA, Фондом ООН у галузі народонаселення та громадською організацією «Асоціація експертів із запобігання та протидії гендерно зумовленому насильству» (GBV Асоціація експертів) у межах проєкту «Міста, вільні від домашнього насильства» за підтримки уряду Канади (Embassy of Canada to Ukraine) та Великої Британії (British Embassy Kyiv).

 

 

Джерело

Новини України