У Києві судитимуть шахраїв: привласнили квартиру, а власницю намагались відправити до будинку престарілих. Фото

У Києві судитимуть зловмисників, які незаконно привласнили квартиру. Крім того, вони намагались силоміць вивезти 93-річну власницю житла до спеціалізованого закладу.

Про це повідомили в пресслужбі столичної поліції. Обвинувачуваним загрожує від 5 до 12 років позбавлення волі, відповідно до їхніх «ролей» у вчиненні злочину.

Наприкінці червня викрили організаторів та учасників злочинної схеми, які шахрайським шляхом заволоділи квартирою 93-річної жінки та збирались помістити законну власницю до будинку пристарілих проти її волі, а нерухомість продати.

«Спершу спільники підробили паспорт пенсіонерки та неправомірно оформили на одного з них заповіт, довіреність на право представляти інтереси киянки в державних органах та довіреність на право розпоряджатись її нерухомим майном. Згодом, використовуючи фіктивні документи, один із зловмисників нібито «реалізував» квартиру своєму родичу за майже два мільйони гривень. Проте – без сплати коштів, оскільки договір був укладений виключно з метою, щоб квартира перестала бути власністю жінки та її справжнього продажу в майбутньому», – розповіли в поліції.

Для того, щоб швидше реалізувати свій план, спільники вирішили «позбутися» жінки, помістивши її до спеціалізованого закладу. Для цієї частини плану вони залучили ще двох чоловіків, які займались перевезеннями малорухомих пасажирів. Під виглядом лікарів «швидкої» вони силоміць забрали потерпілу з квартири та посадили в автомобіль. Щоби заспокоїти жінку, яка не хотіла залишати квартиру та кликала на допомогу, зловмисники зробили їй ін’єкцію сильнодіючого препарату.

Підозрюваних затримали одразу, як тільки автомобіль з пенсіонеркою поїхав від будинку. За цими фактами було відкрито чотири кримінальні провадження, зокрема – шахрайство та незаконне позбавлення волі. Слідство завершено, а обвинувальний акт направлено до суду.

Як повідомляв OBOZ.UA, у Києві правоохоронці затримали двох братів, яких підозрюють у шахрайстві. Зловмисники видурили у пенсіонерки майже 10 тисяч євро, збрехавши, що її донька потрапила у ДТП і потрібні гроші на операцію.

Джерело

Новини України