Запоріжці цікавляться податковою інформацією: отримано 66 запитів

З початку року до податкової служби регіону надійшло 66 запитів на отримання публічної інформації. Як повідомив в.о. начальника Головного управління ДПС у Запорізькій області Дмитро Шаповалов, усі вони були опрацьовані.

Надсилаючи звернення, запоріжці надавали перевагу електронним засобам зав’язку. Зокрема, електронною поштою був надісланий 31 запит, 17 – відправлені через Електронний кабінет платника податків, ще 17 – поштою та один запитувач надав своє звернення особисто. 

Найбільш активними запитувачами на сьогодні є фізичні особи. Від них надійшло 36 запитів. Юридичні особи надіслали 31 запит на отримання публічної інформації.

За результатами розгляду було задоволено з наданням інформації 28 запитів, надані роз’яснення по 24, відмовлено відповідно до статті 22 Закону України від 13 січня 2011 року №2939-VI «Про доступ до публічної інформації» – 5, надіслано належним розпорядникам інформації – 9 запитів.

Переважну більшість запитувачів цікавила податкова інформація – 89,4% від загальної кількості запитів.

Нагадуємо, що запити на отримання публічної інформації до Головного управління ДПС у Запорізькій області потрібно надсилати на електронну скриньку [email protected].

Источник

Новини України